Local

Este oficial! Noul Palat de Justitie a fost deschis ieri!

Publicat: 15 sept. 2014
1

@ Desi este o cladire impunatoare, asteptarile celor care au intrat ieri in noul Palat de Justitie au fost inselate @ Multe dintre birouri nu au lumina naturala, iar salile de judecata sunt mai mici si mai putin aerisite @ Locurile de parcare sunt inexistente

Ieri a avut loc prima zi de activitate in noul Palat de Justitie de pe strada Elena Doamna, din zona Targu Cucu. In noua locatie va functiona Tribunalul si Curtea de Apel Iasi. Atat pentru judecatori, cat si pentru avocati sau justitiabili a fost o zi de acomodare. Cu toate ca este o cladire impunatoare, majoritatea celor care au intrat ieri acolo s-au aratat nemultumiti de faptul ca spatiile nu sunt amenajate pentru a fi utile.

Spre exemplu, una dintre cele mai mari probleme este aceea ca multe dintre birouri nu au lumina naturala absolut deloc. De asemenea, si salile de judecata sunt destul de intunecate. Despre defectele minore legate de faptul ca nu se inchid usile birourilor sau ca nu functioneaza lifturile n-au fost prea multi nemultumiti inca. Desi pare o constructie moderna, majoritatea celor care au vizitat noul palat au precizat ca fosta locatie era mult mai aerisita, mai luminata si fara spatii irosite inutil.

Astazi a fost prima zi in care Curtea de Apel Iasi si Tribunalul si-au desfasurat activitatea in noul sediu de pe Elena Doamna. In prima zi lucrurile au decurs in mod normal, daca privim acest lucru si din perspectiva mutarii, si speram ca toate evenimentele ulterioare sa se incadreze in aceasta linie de normalitate. La data receptiei, investitia a fost de aproximativ zece milioane euro. Este un program care a fost derulat de Guvernul Romaniei si Banca Mondiala. Noi suntem doar beneficiarii investitiei„, a declarat ieri judecatorul Diana Micu Cheptine, vicepresedintele Judecatoriei Iasi.

In noua locatie, care are peste 10.000 mp construiti, judecatorii si grefierii vor beneficia de peste 200 de birouri. Salile de judecata sunt situate de la etajul 1 pana la etajul 4 si vor fi destinate atat Curtii de Apel, cat si Tribunalului. La etajul 5 vor fi doar birouri si o sala pentru seminarii si conferinte. La parter vor fi compartimentele care vor intra in legatura directa cu justitiabilii. Marea problema este cea a locurilor de parcare. Ieri, cei care au avut treaba la cele doua instante mentionate au fost nevoiti sa parcheze pe un teren viran neamenajat sau in locuri interzise. Judecatoria va functiona in vechiul Palat de Justitie.
Adauga un comentariu