Actualitate

Este cel mai TARE si EMOTIONANT moment pe care a putut sa-l traiasca un turc, la Iasi. Declaratiile te vor face sa PLANGI – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 25 oct. 2016
@ Zilele acestea, un grup de liceeni si de profesori din strainatate se afla la Iasi! @ Acestia participa la unul dintre cele mai interesante si provocatoare proiecte Erasmus derulate intr-o unitate valoroasa de invatamant preuniversitar din municipiu @ Concret, toti au „invatat” ceea ce inseamna un produs media si modul in care acesta poate fi promovat @ Dincolo de toate acestea, cel mai tare si emotionant moment pe care a putut sa-l traiasca un turc la Iasi, s-a petrecut tocmai in acest context 
 
Saptamana aceasta, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iasi gazduieste unul dintre cele mai interesante si provocatoare proiecte Erasmus derulate intr-o unitate valoroasa de invatamant preuniversitar din municipiu. Acesta este axat pe ceea ce inseamna un produs media si modul in care acesta poate fi promovat. Dincolo de toate acestea, cel mai tare si emotionant moment pe care a putut sa-l traiasca un turc la Iasi, s-a petrecut tocmai in acest context.

Citeste si : Proiect inedit la Liceul Vasile Alecsandri Iasi – FOTO

„Sunt extrem de bucuros ca am putut ajunge in orasul Iasi, o asezare urbana minunata. Sincer sa va spun, in viata mea nu am mai vazut asa ceva… Atat de multi copaci, o toamna cu atat de multe frunze nu as fi crezut ca mai exista pe pamant. Dincolo de asta, provocarile la care am fost supus in cadrul acestor activitati sunt aparte, colegii elevi romani m-au primit intr-o maniera cu totul si cu totul aparte. Abia astept sa vad ceea ce are de aratat istoria Iasului si sa cunosc oamenii”, a transmis liceanul turc Ozan Kabli.

Mai departe, sirul impresiilor unice pe care l-au avut liceenii straini veniti la Iasi continua. „Nu as fi crezut ca o cladire ca Palatul Culturii exista in Romania. M-a impresionat foarte mult si mi-a dovedit ca experienta pe o traiesc in capitala Moldovei este, cu adevarat, speciala”, a tinut sa marturiseasca si Stepan Kubicina, din Cehia. 
 

Aventura „exclusiva” a unui produs media
 
De reliefat ca, intregul proiect este coordonat de profesorul de Engleza al liceului Alecsandri, Lucretia Moruzi. Aceasta nu este la prima experienta educationala internationala pe care o deruleaza in unitatea de invatamant preuniversitar locala.

Citeste si : Proiect european important lansat de Liceul Vasile Alecsandri – FOTO

„Vreau sa va spun ca Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Iasi implementeaza, începând cu 1 septembrie 2015, proiectul Erasmus+ «School Media Center:Taming the Fourth Power», proiect derulat in parteneriat cu scoli din Polonia (tara coordonatoare – n.r.), Italia, Cehia si Turcia. Proiectul are ca scop implementarea de metode inovative in procesul de predare invatare si este in cel de-al II-lea an de implementare. In perioada 24 – 28 octombrie 2016, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Iasi este gazda activitatii de predare – invatare intitulata «Presa moderna: ziare, reviste si mijloacele inovative de predare a limbilor materne si moderne», ocazie cu care avem oaspeti 32 de elevi si opt profesori din scolile europene partenere. In acest interval, participantii au fost implicati in activitati de invatare intr-un cadru non-formal, lectii deschise, activitati de descoperire a patrimoniului cultural romanesc. Este de-a dreptul aparte sa vezi cum tinerii intra in contact cu modul in care se realizeaza un produs mediactic, despre modul in care acesta ajunge in fata audientei”, concluzioneaza Moruzi. Doar pe www.bzi.ro poate fi urmarit un amplu material video pe aceasta tema. 
Adauga un comentariu