Eveniment-Social

Este bugetar, dar are o locuinta de lux chiar in Iasi! Vila lui seamana cu un palat – FOTO

Publicat: 19 mart. 2015

@ Detine o functie importanta la nivel regional, dar este o prezenta extrem de discreta in mediul politic iesean @ Detine o locuinta impresionanta la marginea municipiului Iasi @ Adresa locuintei este ferita de ochii curiosilor si foarte putini din vecini stiu cine locuieste acolo

A fost lider de grup intr-una din cele mai importante institutii publice, iar in prezent ocupa un post de conducere la o regionala din Iasi. Chiar si in aceste conditii este o prezenta discreta si putini ieseni stiu amanunte despre activitatea lui. Consilierul judetean Iordan Vintila, actual membru al Partidului Liberal Reformator (PLR), se numara insa si printre cei mai instariti sefi de institutii iesene. Directorul Regionalei de Cai Ferate Calatori, actual membru al partidului infiintat de Calin Popescu Tariceanu, detine o casa impresionanta in zona restaurantului Popas Pacurari, chiar la confluenta municipiului Iasi cu localitatea Valea Lupului. Casa se afla undeva pe strada Ioan Petru Culianu si atrage privirile curiosilor inca din strada. Locuinta este una destul de mare, cu o curte incapatoare. Casa familiei Vintila a fost ridicata pe o alee neasfaltata inca, dar plina de locuinte impozante. Casa lui Vintila nu face nota discordanta, insa la o prima vedere nimeni nu si-ar da seama cine locuieste acolo. Pe poarta apare doar numarul casei, fara vreo placuta care sa arate cine sunt proprietarii.

Actualul director de la CFR Calatori nu detine doar locuinta din zona Popas Pacurari. Vintila mai detine si un apartament in municipiul Iasi, inca din anul 1999, in suprafata de 93 metri patrati. Apartamentul este detinut in coproprietate cu sotia sa, Sanda Vintila. In plus, Iordan Vintila mai detine un teren intravilan in municipiul Iasi, dobandit in anul 2003 de peste 1.000 metri patrati, dar si un alt teren in zona Vrancea, in comuna Milcovul. Aceasta suprafata de circa 4,5 hectare este dobandita in anul 2013 in urma unei mosteniri. Consilierul judetean detine si un autoturism marca Audi A3, cumparat in anul 2010. In anul 2013, Vintila a vandut un alt autoturism catre o Intreprindere Familiala pentru 4.000 euro. Vintila mai detine si un cont de 7.000 euro deschis la o banca inca din anul 2012.

Credit in franci elvetieni

Directorul de la CFR Calatori se numara si printre iesenii care au contractat credite in franci elvetieni. In anul 2007, Vintila a facut un imprumut de 96 mii de franci elvetieni, credit scadent in anul 2022. Acesta sustine si ca si-a ridicat casa de la Popas Pacurari cu o parte din acesti bani. „Duc creditul acesta cu stoicism. Am reusit sa fac o micsorare a ratei. A fost greu pentru ca practic rata s-a dublat, dar din moment ce am plecat la drum… Si casa a fost facuta cu o parte din acesti bani, dar si din alta vanzare”, a mentionat Iordan Vintila. Anul trecut, Vintila a incasat de la CFR Calatori peste 52 mii de lei, dar si alti peste 9.000 lei de la CFR Marfa din postura de fost salariat. Si sotia sa care lucreaza tot in cadrul CFR Calatori a ridicat anul trecut peste 47 mii de lei de pe urma salariului. Vintila si sotia sa mai ridica si alte cateva mii de lei anual din inchirierea unui apartament din oras. Directorul de la CFR a incasat si peste 14.000 lei de la Consiliul Judetean, unde a detinut pana nu demult calitatea de lider de grup al PNL pana sa treaca in formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu.
Comentarii
  • Nu vă mai agitaţi ziariştilor pentru casele bugetarilor. Vă informez că şi casele celor din privat au fost ridicate tot prin ţepuirea bugetului de stat cu contracte şi firme căpuşă. Dacă eşi mare patron şi ai casă înseamnă că ai fentat plătitul impozitelor sau ţii angajaţii la negru cu salariu minim ….şi desigur faci contracte pe bani frumoşi pe bugetul statului. Aştept cu interes şi vilele celor din domeniul privat. La treabă !

  • mie imi place casa este facuta cu bun gust…..important este cum a facut-o si cu ce bani.Daca este ilicita …la puscarie daca justifica bravo lui,ca nu degeaba a ajuns director la CFR Calatori,cita shpaga aluat de la ,,nasii” de tren.Cu totii si privati si bugetari daca au furat de la stat in puscarie si confiscate averile pina la al treilea grad de rudenie.Mona ,Lili,cuscru nu v a mai agitati atita …mai bine v-a pregatiti din nou de stat la bloc sau plecati la tara de unde ati venit-sau la puscarie-marlanoilor.

  • nu stiu ce plm de gust au sau cine face arhitectura in Romania dar toate casele astea arata ca niste pensiuni ieftine, construite cu materiale din acelasi loc

  • mai rotarule, tie chiar nu-ti pasa ca painea pe care o duci acasa copiilor e manjita cu ca.cat? sau le spui ca e nutella?

Adauga un comentariu