Local

Escrocheria Unistil! Firma lui Vasile Puscasu face transport ilegal in Iasi. Primaria si RATP ar trebui sa intervina!

Publicat: 18 iul. 2016
1

@ Pe data de 20 iunie a expirat contractul de concesiune in cazul celor 6 trasee de transport public operate de Unistil pe raza municipiului Iasi, dar asta nu l-a oprit pe controversatul afacerist Vasile Puscasu sa continue activitatea de transport persoane, chiar si fara licenta @ Invatat de pe timpul lui Gheorghe Nichita ca poate incalca orice lege pentru a se imbogati, Vasile Puscasu a gasit modalitatea prin care sa faca transport ilegal de persoane, in municipiul Iasi

Situatie incredibila pe strazile din Iasi! Firma lui Vasile Puscasu, Unistil, continua sa calce in picioare toate legile si sa faca transport ilegal de persoane, in municipiul Iasi. Pe data de 20 iunie a expirat contractul de concesiune in cazul celor 6 trasee de transport public operate de Unistil pe raza municipiului Iasi, dar asta nu l-a oprit pe controversatul afacerist Vasile Puscasu sa renunte la activitatea de transport persoane, chiar si fara licenta. Mijloacele de transport ale firmei Unistil SA circula zilnic pe itinerariul Podu Ros – Tomesti – Chicerea – Goruni, asta spre disperarea celorlalti transportatori privati din Iasi, care reusesc cu greu sa obtina licente pe traseele de transport public de persoane.

Cotidianul BUNå ZIUA IASI a relatat pe larg cum autobuzele firmei Unistil continua sa faca transport de persoane in municipiul Iasi, desi firma nu mai are licenta valabila. Acum, Unistil foloseste microbuze in locul autobuzelor. Invatat de pe timpul lui Gheorghe Nichita ca poate incalca orice lege pentru a se imbogati, Vasile Puscasu a gasit modalitatea prin care sa faca transport ilegal de persoane, in municipiul Iasi. A incheiat un contract de transport persoane cu Primaria Tomesti, dar in loc sa lase oamenii la granita cu municipiul Iasi, el ii transporta pana in Podu Ros, lucru total ilegal.

„Pentru acest traseu exista licitatie separata, care s-a facut cu Tomestiul, nu are legatura cu traseele pe care le-am avut concesionate si care au expirat. Aici functionam cu o alta licenta”, a declarat Vasile Puscasu, patronul Unistil SA. Problema este ca, el si-a prelungit traseul ilegal, iar pentru portiunea dintre intrarea in muncipiul Iasi si Podu Ros trebuia facuta o noua licitatie. Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti, spune ca a luat un acord de la Primaria Iasi pentru ca Unistil sa poata duce oamenii pana in Podu Ros, dar acest acord nu poate tine loc de licitatie. Unistil foloseste in prezent ilegal infrastructura Primariei Municipiului Iasi si a RATP, in dauna altor firme care ar licita pentru traseul intrarea in Iasi – Podu Ros. Primaria Municipiului Iasi si Regia Autonoma de Transport Public (RATP) ar fi trebuit sa intervina pana acum, pentru a stopa abuzurile lui Vasile Puscasu, dar pare ca cele doua institutii sunt mai degraba complicii controversatului afacerist.

Vasile Puscasu a fost abonat la banii publici

De altfel, nu este de mirare ca Vasile Puscasu da lovitura dupa lovitura in bugetul Primariei. In mandatul fostului primar, Gheorghe Nichita, firma Unistil a fost singurul competitor al RATP din Iasi, dar si principalul furnizor de masini catre regia locala. Cel mai mare profit al companiei nu a fost insa realizat din vanzarea de bilete si decontarea gratuitatilor oferite elevilor si pensionarilor din partea Primariei Iasi, ci din afacerile cu municipalitatea. Aceasta a vandut catre municipalitatea ieseana ultimele trei loturi de autobuze second-hand aduse la Iasi. Afacerile facute intre sefii din Primaria Iasi si Vasile Puscasu, patronul Unistil, au adus castiguri mai degraba firmei private decat iesenilor care folosesc transportul public.

Citeste si : Transport ilegal, facut de Unistil: Autobuzele circula fara licenta pe strazile din Iasi

De exemplu, pentru achizitia unui lot de 40 autobuze second-hand, municipalitatea a „acceptat” oferta venita din partea Unistil, de altfel singurul participant la licitatie. DAF Alliance City B96 este modelul autobuzelor, iar Primaria Iasi a platit pentru un astfel de autobuz aproximativ 20.000 de euro. Acelasi model era scos la vanzare pe site-urile de specialitate la un pret chiar de trei ori mai mic. Un DAF Alliance City B96 din 2002 putea fi cumparat in realitate cu doar 6.250 de euro, fata de cei 20.000 euto platiti de Primaria Iasi catre Unistil. La cheltuieli poate fi adaugata suma de circa 30.000 euro necesara pentru transportul celor 40 de autobuze din Olanda la Iasi. Cu aceste cifre, un profit de suta la suta ar putea fi scos usor dintr-o asemenea afacere, iar asta inseamna aproape 400.000 de euro. SC Unistil SRL Barlad, infiintata in 2001, a raportat o cifra de afaceri de 17 milioane lei si un profit de 400 mii lei pentru anul fiscal 2014. Firma are mai multe procese deschise, atat de fostii angajati, cat si de CNADNR sau Inspectoratul de Stat pentru Control in Transportul Rutier.

De altfel, angajatii Unistil care au fost concediati de Vasile Puscasu, dupa ce a pierdut licenta de transport in Iasi, au anuntat ca-l vor actiona in judecata pe controversatul afacerist. Disponibilizarile s-au facut in situatii cu totul scandaloase, oamenii fiind anuntati ca-si vor pierde locurile de munca cu doar doua zile inainte de data concedierii propriu-zise. Pe langa faptul ca nu a fost respectat preavizul de concediere, oamenii mai acuza patronatul firmei ca nu si-a achitat obligatiile financiare catre salariati si i-a fortat pe acestia sa demisioneze. Cei peste 100 de angajati sunt hotarati sa-l dea in judecata pe Vasile Puscasu, din cauza abuzurilor facute in momentul concedierii.
Comentarii
 • Pai bzi nu scrie negru pe alb ca Vasilica e cumatrul lui Chirica…. Vreti sa isi piarda sponsorul? Vin bani frumosi de la primarie…. Scrie ba mare! Titlu de ziar de santaj(ca asta sunteti): Cumatrul lui Chirica transport ilegal in Iasi.

 • Cumpar Enbrel si Humira (cutii si fiole)

  Cumpar cu diverse termene de valabilititate.

  Cumpar si cutii care se prezinta intr-o conditie proasta.

  Cer si ofer seriozitate.

  Pretul variaza.

  Contact : +40 (767) 062 032

Adauga un comentariu