Actualitate

Escroc fara studii, Doctor Honoris Causa la UPA – VEZI FACSIMIL

Publicat: 11 mai 2011

@ Numele sau este Michael Beck si, cu toate ca nu are studiile necesare, este cadru didactic la Universitatea de Arte de cativa ani, iar in luna ianuarie 2011 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Petre Andrei” @ Faptul ca acest personaj nu are studii a fost confirmat de corpul de control al ministrului Educatiei, care a finalizat recent o serie de verificari in acest sens

In invatamantul universitar iesean a reusit sa se strecoare cu succes un escroc, care, desi nu are nici un fel de studii academice sau alte merite deosebite, a fost primit cu bratele deschise de unii rectori, care l-au si promovat. Numele sau este Michael Beck, are un trecut tenebros, se stie ca vine de undeva de prin Germania si atat. Dar, pentru ca are calitatile de persuasiune ale unui escroc, a reusit fara nici un fel de merite sa ocupe unele pozitii importante in catedrele de la universitatile iesene si chiar sa primeasca cateva titluri la care au avut acces, de-a lungul timpului, doar elitele. Asta in conditiile in care acest personaj nu a reusit sa demonstreze, cand i s-a cerut, ca are macar studii liceale. A ajuns cadru didactic la Universitatea de Arte, a fost admis la doctorat.
„Apogeul” a fost atins in luna ianuarie 2011, cand Universitatea „Petre Andrei” din Iasi i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa. Faptul ca individul nu are calificarile si studiile necesare sa acceada in catedrele universitare a fost confirmat de Corpul de Control al ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.
Cu ajutorul sotiei sale, Tatiana Pocinoc, decanul Facultatii de Interpretare Muzicala, Beck a devenit „cadru unversitar” la Universitatea de Arte. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat in mai multe randuri ca acesta este al treilea sot al Tatianei Pocinoc. Pentru Michael Beck a fost infiintata la Universitatea de Arte disciplina de muzica baroca, pentru a fi angajat, desi, dupa cum s-a mai precizat, nu are toate calificarile necesare. Prin urmare, in urma unor sesizari, corpul de control al ministrului Educatiei a verificat dosarul personal al lui Michael Beck de la Universitatea de Arte. S-a verificat si modul in care acesta a fost admis la doctorat, desi nu avea calificarile academice necesare. S-a constatat ca Beck a depus acest dosar in anul 2004. Prin urmare, a avut la dispozitie mai mult de sase ani pentru a completa dosarul, sa aduca diplomele solicitate.

L-au prins pe mincinos

Inspectorii Ministerului Educatiei nu au gasit la dosarul lui Beck niste diplome de studii. S-au descoperit doar niste atestate de recunoastere a unor diplome de studii. Nu erau nici macar legalizate. Corpul de control al ministrului mai precizeaza ca aceste „documente” nu sunt valabile in mediul academic si, de asemenea, in baza lor, Beck nu poate in nici un caz sa obtina si doctoratul, asa cum doreste. „Referitor la dosarul de inscriere la doctorat al d-lui Michael Beck, inmatriculat in urma concursului de admitere la forma fara frecventa in octombrie 2004, s-a constatat lipsa documentelor din dosarul de inscriere asa cum este prevazut in «Regulamentul de organizare si desfasurare a doctoratului in muzica». Din declaratia doamnei Cobzariu Elena, secretara la biroul doctorate, reiese ca dosarul d-lui Michael Beck nu este complet, in acest sens trimitandu-se o notificare cu data limita de depunere pana la 25 iunie 2010”, se arata in raportul Corpului de Control al ministrului Educatiei, redactat pe 8 aprilie 2011.
Prin urmare, Beck a primit un ragaz de la Universitatea de Arte „George Enescu” pentru a-si completa dosarul personal cu diplome, dar nu s-a conformat. Suspiciunile potrivit carora aceste diplome nici nu exista sunt indreptatite. „La data controlului, actele din dosar nu erau legalizate, iar atestatul de recunoastere a diplomei de studii nu este valabil in scop academic, pentru continuarea studiilor. Precizam ca in dosar se regaseste un alt atestat de recunoastere a diplomei de studii cu numarul 45214/4.11.2009, care stipuleaza ca nu este valabil pentru continuarea studiilor”, se mai arata in raportul corpului de control.
Si asta nu este tot. Exista dubii si in ceea ce priveste identitatea reala a personajului. „Nu exista la dosar documente care sa dovedeasca schimbarea prenumelui din Mihai in Michael”, se mai precizeaza in raport.
La capitolul masuri, Ministerul Educatiei solicita sa fie sanctionati cei care au acceptat dosarul lui Beck. „Propunem cercetarea disciplinara pentru persoanele care au aprobat dosarul de inscriere la concursul de admitere la doctorat al d-lui Michael Beck in anul 2004 si luarea masurilor care se impun”, incheie Ministerul Educatiei.

Gafa lui Tompea

In mod normal, Universitatea „Petre Andrei” trebuia sa decida acordarea titlului de Doctor Honoris Causa in urma unor cercetari amanuntite privind meritele academice ale lui Beck, dupa studierea „operei acestuia”, a publicatiilor la care a scris, a concertelor sustinute etc. Se pare ca aceste etape nu au fost parcurse, iar acum institutia de invatamant se afla intr-o situatie absolut jenanta. „In acest caz, Senatul Universitatii va analiza problema si va lua deciziile de rigoare, care se impun”, a declarat scurt Doru Tompea, rectorul Universitatii „Petre Andrei”.

Isan: „Universitatile care aleg sa faca acest lucru se compromit singure”

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi o astfel de gafa nu avea cum sa se faca. Distinctia universitara in cauza se acorda dupa unele cercetari si criterii riguroase. „Noi, la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza», inca din anii ’20 – ’30 nu am acordat acest titlu decat in baza unor criterii foarte clare. Recunoastere academica, idei originale si esentiale aduse in lumea stiintei, o viata dedicata si pasionanta pentru stiinta. De asemenea, la universitatea noastra nu s-a pus niciodata problema de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa unor persoane asupra carora exista suspiciuni. Universitatile care aleg sa faca acest lucru se compromit singure”, a declarat Vasile Isan, rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”.

Galeria adevaratilor „Doctor Honoris Causa”

De-a lungul timpului, mai multe personalitati cu renume in domeniul academic romanesc si international au intrat in „galeria de onoare” a celor care au primit cea mai importanta distinctie academica din partea Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”. Primul titlu a fost acordat in 1934, episcopului Dionisie Erhan, episcop al Ismailului, cunoscut ca Tighineanu, dupa numele unui judet din Republica Moldova, Tighina. De atunci, o intreaga panoplie a oamenilor dedicati stiintei au avut onoarea de a primi titlul de Doctor Honoris C: profesorul Virgil Nemoianu, care detine catedra speciala „William J. Bayron Distinguished Professorship”, la Universitatea Catolica din Washington, si care a mai predat si la universitati din Londra, Amsterdam, Cambridge; Moshe Idel, de la Universitatea Ebraica din Ierusalim; Martin Nowak, de la Universitatea Harvard din SUA; guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu etc. 
„Honoris Causa” este o expresie din limba latina care se traduce prin „datorita meritelor”, cu referire atat la cele profesionale, cat si la buna reputatie. Acest titlu se acorda unor personalitati din afara universitatii care face nominalizarea, ce au marcat la nivel mondial dezvoltarea domeniului in care activeaza, care au contribuit la dezvoltarea cunoasterii, culturii si civilizatiei si care lupta pentru afirmarea democratiei si a libertatilor individuale.
Comentarii
 • ha, ha, ha, ha!!! sa se sature astia de la Petre Andre sa si faca toti pupincuristii ,,Doctor Honoris Causa” :))) Sper ca Ministerul sa verifice si cum fac aici angajarile cadrelor didactice si ca sefii de promotie sunt dati la o parte, si-si angajeaza slugile si pilele. Ce sa mai, Petre Andrei, unniversitate de taraba! Ce jenant pt ei!!! Imi si inchipui cum s-a adunat tot senatul sa-l faca doctor honoris causa pe un escroc!!!

 • Draga „Lady O…..” se vede ca esti din „sistem”, dar nu stii nimic. Ce vina au cei de la Petre Andrei ca domnul Beck este profesor la Universitatea de Arte si vine de acolo cu recomandarile rectorului. Poate ca nu are toti pasii ceruti de Minister in Romania, dar te asigur ca domnul este o personalitate in Germania. Te invit sa mergi doar la un spectacol de-al domniei sale si dupa aia stam de vorba.

 • Aceasta gogoserie UpA e o zoaie in care se scalda toti fostii comunisti-niculescu, tompea, bocancea, etc- nonvalori verificate, care isi maresc mereu randurile prin atragerea altor indivizi ca ei. Vezi ce studenti acceseaza aceasta cocina care zvarle mereu titluri pompoase pe piata.

 • E normal sa se petreaca asemenea aberatii atata vreme cat universitatea o conduce purtatorul de traiste tompiene PITULAC.

 • Ai nevoie de un specialist din domenii precum avocatura, contabilitate, consultanta, reparatii, servicii sau alte domenii? Atunci intra pe cautofer.in /judetul in care cauti ajutor si gasesti solutia de care ai nevoie. Cautofer.in iti ofera acces la o baza de anunturi in continua crestere, cu servicii profesioniste.

 • De ce nu vedeti si lucrurile bune de la Univ. Petre Andrei. Aici poate fi vorba de o eroare in ceea ce-l priveste pe domnul. Cu siguranta cei de la Upa vor trebui sa-i retraga titlul.

 • upa…adevarata cocina unde se fabrica diplome pentru handi si lingai…aici trag ca mustele la miere toti obositii, alcoolicii si pupincuristii…cunosc unul dintre acestia…el se da mare c…ca e primit sa i pupe n c…pe cei care fac mersurile acolo.

 • Sper sa-i retraga titlul de DHC acestui papitoi, UPA s-a mai ridicat in ultima vreme dar cu treaba asta isi cam aprinde paie in cap. Dnu Tompea hai ca incepeai treaba buna.

 • ce va surprinde ca un intrus a primit acel titlu, cand la upa iasi sun promovati toti cei cu pile fara a da nici un fel de examen. de la preparator la asistent universitar si imediat la lector universitar in scurt timp. ce va surprinde cand tezele de licenta la facultatea de drept sunt facute de lectori si asistenti univ.care primesc bani frumosi pentru aceste teze. ce va surprinde cand totul se cumpara si se vinde in aceasta universitate. ce va mai surprinde ca aceasta universitate este o fabrica de diplome cu un un grup de profesori care cer bani de la studenti pentru a fi promovati si licentiati.toate titlurile primite se vand si se cumpara de la aceasta universitate. ce va mai surprinde?????? ce fel de invatamant este acesta, unde este calitatea …..RUSINE.

 • Saltul direct la concluzii este unul dintre sporturile la care am obtine aurul olimpic daca s-ar organiza o asemenea proba. Si in acest caz plecam de la o problema care solicita atentie pentru ca este deosebit de grava. Dar pentru ca o atitudine echilibrata cere prea mult efort si nici nu are haz, preferam sa improscam si apoi sa ne indreptam tirul murdar catre alte tinte.
  Nu este nevoie de hermeneutica pentru nimic din ceea ce a aparut vreodata in BZI si cu atat mai putin ar fi nevoie legat de acest text. Este stravezie intentia de a culpabiliza in special UPA din Iasi in calitate de unic competitor important al Universitatii „Al.I. Cuza”. Este aproape induiosatoare promptitudinea cu care Rectorul UAIC isi exprima mahnirea pentru situatia creata sperand ca astfel va reusi sa mai deturneze putin atentia de la problemele uriase cu care se confrunta in propria institutie.
  Nu are noima de altfel interventia d-lui in acest caz care priveste de fapt o alta institutie de invatamant superior de stat si anume Universitatea de Arte „G. Enescu”. Este penibil sa incerci sa culpabilizezi invatamantul superior particular cand de fapt impostura – daca se va dovedi ca asta este – cade in acest caz in responsabilitatea unei institutii se stat, asa cum este si UAIC.
  Onestitatea ne obliga sa recunoastem ca exista o vina si in cazul UPA. Dar comparativ cu ceea ce s-a petrecut la UAGE – institutie de stat – vina este cu totul minora. Este ca si cum furnizorul unui computer ar pune in cutie o piatra in loc de computer iar apoi noi ne-am napusti asupra curierului care ne-a adus coletul mai rau decat impotriva furnizorului.
  Desi istoria UPA se numara deja in decenii, nu putem spune ca a iesit complet din perioada inceputurilor pentru ca universitatile sunt organisme cu speranta de viata la scara istorica.
  In concluzie, ar fi fost metodologic intemeiat sa comparam UAIC la 20 de ani de la infiintare cu UPA la 20 de ani de la infiintare. Altfel, riscam sa credem ca si UAIC si UPA sunt la fel de vinovate ca nu sunt in top 500 mondial desi una a avut la dispozitie 150 de ani ca sa faca asta si nu a facut-o iar celalta cu siguranta o va face mult mai repede decat o va face UAIC.

 • Doi dintr-o lovitura – UpA si UAGE.
  Impostura la ea acasa. Dupa aceste constatari care confirma concluziile altor comisii de control anterioare, cine a plecat? Cine a dat banii inapoi pentru ca ocupa un post universitar fara studiile si competentele obligatorii? Cine intra in instanta pentru fals in acte, inselaciune, neglijenta in serviciu? Cine macar isi cere scuze public sutelor de studenti care au venit sa se specializeze, pe bani grei, in muzica la UAGE si sunt intoxicati de toti impostorii adusi de vantul democratiei? – NIMENI. In curand se va asterne linistea, vine vacanta, si se asterne uitarea. Vor mai veni si alte comisii si cum vor veni asa vor pleca.
  Ce a devenit titlul de Doctor Honoris Cauza in Romania? Se acorda precum cravata rosie, la pionieri? Pentru terfelirea inaltei distinctii si impingerea ei in derizoriu, vinovatii trebuie sa paraseasca sistemul de invatamant, pentru ca l-au compromis in ochii intregii lumi. Rad si curcile de gafele pe care le produce impostura si obrazul gros in invatamantul iesean!

 • Interesanta abordare la acest articol !

  Cred ca notorietatea Universitatii creste pe zi ce trece se intampla si lucuru bune in zona , adevarat ca se aprind din nou paie in jurul acestui subiect, insa sa nu uitam ca cei de la Petre Andrei isi fac treaba si ca aceste mizerii vin dintr-o zona in care au fost implicati mai multi omuleti .Prin urmare nu poate contesta nimeni valoarea rectorului a omului si a actiunilor sale si a bunelor intentii ! Respect pentru UPA pentru Doru Tompea si pentru echipa sa !

 • tot ce am citit in aceste articole referitor la titlurile ce se dau la UPA Iasi sunt adevarate. Se castiga bani multi vanzand diplome si titluri. se vand licente se cumpara titluri……

 • Macar d-l beck(cu litera mica)este viclean dar normaal la cap , insa la uage preda un monstru pe nume solovastru care are o atat de mare influenta incat si-a angajat copilul cu retard mintal ca profesor de pian la liceul Octav Bancila , lucru confirmat de directiunea scolii.Asa ca…..la mai multe titluri ca se poate si mai e loc

 • UPA Iasi da titlurile onorifice exact cum da si diplomele absolventilor adica la toti prostanacii. De fapt recgtorul este un membru marcant al PSD Iasi si a invatat de la tatuca Ion Iliescu. Oare de ce nu-i da un titlu de doctor si lui Iliescu aceasta universitate?

 • Si banii de salarii i-au tocat tompea & Co … nici bani de salarii nu mai eu, au ajuns la fundul sacului nimeni nu-i mai imprumuta …halal conducere

 • Tompea de la Timpea.Cauta sa isi faca reclame prin persoane mai obscure decat domnia sa si camarila. E cam rusinos ceea ce fac aceasta gasca de pupincuristi atat in acest caz, dar mai ales cu studentii tocati marunt cu spagi si taxe peste taxe. Propun sa puna taxa si pe respirat si utilizarea budelor din P.A. ca sa mai scoata de un salariu a portarului

 • ar trebui sa se trezeasca absolventii de liceu si parintii acestora care vor ca fii lor sa faca o facultate. La Univ. Petre Andrei Iasi nu se face nici un fel de invatamant. Se platesete taxa de scolarizare, se platesc examenele, se cumpara lucrarile de licenta, se cumpara o bucata de hartie care se chiama ‘diploma’. Parintii care muncesc fac imprumuturi in banci pentru a putea plati scolarizarea copiilor fac toate sacrificiile pentru copiii lor pentru a studia , dar in final se trezesc ca obtin o diploma cumparata care nu are nici o valoare in nici un loc de munca pentru ca nu sunt preparati corespunzatori si nu pot gasi un loc de munca corespunzator.Un absolvent de la facultatea de drept in final poate ocupa un post (si acela cu pile) de secretara la cate un cabinet de avocatura unde isi batjoc avocatii care si ei la randul lor au ajuns avocati cu pile si spagi.prea multa coruptie si promiscuitate. PARINTI TREZITI_VA. Nu aruncati bani in stanga si in dreapta la o universitate unde nu inveti nimic si nu faci nimic.Duceti-va la o facultate serioasa unde sunt provesori competenti si seriosi unde ai sansa sa faci o cariera.cadrele de didactice de la UPA sun fii si fice ale profesorilor, sau alte grade de rudenie pentru a pute fi sustinut Rectorul comunist Doru Tompea si acolitii sai.Nu au dat nici un concurs pentru functiile ce le au pur si simplu au fost numiti pentru ca si ei la randul lor sa nu poata zice nimic si sa nu pretinda nimic de la superiorii lor.Totu este o coruptie. faceti un sondaj intre absolventi si vedeti care sunt rezultatele. voi reveni.

 • Nu inteleg de ce trebuie sa aiba de suferit UPA care a devenit o institutie serioasa in timp din cauza faptului ca Universitatea de Arte din Iasi a tinut in brate un impostor. E foarte probabil ca Senatul UPA sa fi fost indus in eroare. Universitatea de Arte din Iasi de ce l-a sustinut? E totusi o universitate de stat. E foarte usor de daramat munca unor oameni implicati in invatamantul privat! dar cei din invatamantul de stat, ce fac? dorm? de ce nu s-a luat un interviu si rectorului de la Arte? El nu trebuie sa dea socoteala pentru asta? Daca aceasta greseala s-a facut intr-adevar, UPA ii va retrage titlul si-si va prezenta scuzele de rigoare comunitatii academice iesene. Vina este deopotriva a celor care stiau ca e un impostor si n-au facut nimic, ba l-au incurajat. de ce a fost prezent Corpul de Control in universitatea de arte? erau sesizari, acreditari, controale? lecturand continutul facsimilului reiese ca raportul e mult mai mare, iar ca abaterile din UAGE sunt mult mai mari. citesc despre niste procese si bani care nu s-au dat, nereguli la nivel de universitate. E trist sa sufere UPA din cauza a ceea ce se intampla la UAGE. Am investit ani buni si bani ca student la UPA sa o iau de la capat peste noapte in alta parte.

 • Duceti-va cu tot cu UPA ….daca asta se cheama universitate????? Cele mai bune Universitati din Iasi sunt si vor ramane : CUZA si Gh.ASACHI……si Agronomia, in rest praf.

 • Si banii de salarii i-au tocat tompea & Co … nici bani de salarii nu mai eu, au ajuns la fundul sacului nimeni nu-i mai imprumuta …halal conducere

 • escrocul asta e coleg de sortulete cu Tompea&co;. L-a ajutat pe Tompea sa devina Cavaler de Malta si i-a deschis niste usi sa poata sa-si rezolve problemele

 • pt toti studentii fomisti ascultatori de manele care stati pe la camine si sunteti lipsiti de calitati deja ca papati banii statului si faceti tot felul de proteste sa primiti POMANA ma pis pe voi de ordinari Lasati invidia deoparte Cei de la stat sunteti niste pomanagii muieeeeeeeeeeeee

 • Cand va aud cu,Cuza voastra ca e cea mai buna imi vine rau.Inafara de o adunatura de someri nu e nimic interesant.

 • Dar ce se intampla? unuv de stat sunt PALITE de crija si nu stiu cum sa atraga viitori studenti?La stat e mai rau ca la Spiru haret e o cocina de porci ASA CA CIOCU MIC

 • Ce tot atata va ****** pe voi cu Cuza curului. Am o sumedenie de prieteni amarati cu studii finalizate la Cuza si stau somerI.sUNT CONDITII DE KKT acolo veniti la UPA sa vedeti tehnologie de varf.

 • Si la Cuza este un escroc de profesor dc. etc, Mihailescu Eduard,cica a facut facultatea la PA dar a dat numai ex de licenta, acum e mare profesor, un escros de la Nena, ell si asociatul lui , Sindilaru

 • Voi cei dela UPA care latrati peste tot, cei care dati bani la toti sa va treaca examenele aveti gura mare, nu uitati ca la Cuza intra la facultate cei care au terminat liceul cu 10, in schimb voi care deabia ati terminat liceul la’Cucuietii din deal’ latrati ca sa sustineti UPA.Nu uitati ca cei mai buni profesori sunt la Cuza si cei care au terminat o facultate pot gasi de lucru si in alte tari unde sunt recunoscute studiile. Mai lasati gargara si apucati-va de invatat. voi terminati o facultate la UPA prostitundu-va. Cei care nu intra la Cuza se duc la UPA ca pot cumpara examenle. Univ. Cuza este una dintre cele mai mari univ. din tara, in schimb UPA este una dintre cele mai mari univ. plina de parveniti, lingai si pupincuristi. Dintre profesori cine a sustinut concurs si cu cine pentru posturile pe care le au. sunt spagari numiti peste noapte. RUSINE.

 • De cate ori trec prin tudor pe la camine numai frustrati amarati cu stomacul gol se simt bine pe MANELE SALAM DE EXEMPLU Agramati ordinari suferiti de complex de inferioritate fata de cei de la UPA?mancatori de covrigi calzi fomisti basinosi la munca nu la CERSIT

 • Se vede ca sunteti de la UPA, dupa limbajul vulgar pe care-l folositi. nu poate avea nimeni pretentii de la voi ca sunteti ultimele taraturi de prin licee care vor sa ajunga intelectuali cu o diploma cumparata de la UPA. in schimb nu da nimeni 2 bani pe voi afland unde invatati si ce profesori de 2 lei gauriti aveti pentru ca si ei au cumparat titluri, doctorate …..

 • Mai papagalilor! Titlul de doctor honoris causa nu presupune obligatia de a aveaa titlul de doctor. Nu este un titlu stiintific. Sunt o gramada de oameni in lumea asta care au primit astfel de titluri fara a fi doctori in ceva. Dar, ce sa-i faci, cei de la BZI nu au prea trecut prin universitati. Mai vine si fraierul de Isan sa trinteasca timpenii. Nu cunoaste nici propriile regulamente. Intrati pe site-ul de la cuza si vedeti ca nici in regulamentul lor nu se s[pune ca trebuie sa fii doctor pentru a primi asemenea titlu. s-au gasit desteptii lui peste. Probabil ca ******* de la BZI nu a putut santaja UPA asa cum face cu toti. Iar Isan a muscat ca fraierul. hahahahahaha!

 • Pt. cei de la Cuza si UPA de cate ori a inceput ora si a intarziat profesorul?cata ******** faceti voi la ore?cata distractie e in caminele voastre?eu sunt la Universitatea de Medicina si Farmacie-Fac. Farmacie si ora incepe la si 30…la si 30 profesorul e in sala se termina la si 20,laboratoare de 4 ore,cati esteri inhalam noi?cate sute de pagini avem de invatat la o sesiune?va invit sa mergeti in caminele noastre sa vedeti cat studiu e chiar si in timpul anului ”nici musca nu se aude”.dar la sfarsit se vede rezultatul…noi intre oameni ”mari” voi someri sau la diverse firme care va dau masina si deja…coco in trafic fiindca nu stiti ce e aia.:) asta este pacat ca oamenii inteligenti se ”amesteca” cu ceilalti…si app. pt. cei de la Cuza se intra cu 10 stim cu totii cum e in liceu mai ales la tara…dar la noi se da examen din chimie organica 1000 de intrebari:) asa ca…sa o lasam moarta chiar nu are rost:)

 • regret sa remarc cu atata amaraciune cei ce sunt complexati de UNIVERSITATEA PETRE ANDREI SI FAC AFIRMATII INTR-O TOTALA NECUNOSTINTA DE CAUZA este incomparabila competenta dobandita de acesti studenti ce studiaza intr-o universitate cu un nivel european fata de cele de stat. FELICITARI PETRE ANDREI IAR CEI CE STUD LA STAT ROADETI OSUL

 • Se stie cum invata cei ce stau baricadati pe la camine si dorm in conditii inumane………..cate 5 intr-o camera. Imaginativa ce putoare e dimineata cand intri acolo stau ca porcii. Cat despre invatat stati si beti distrusilor si va distrabalati si ce conduita aveti Civilizativa SUNTETI DISTRUSI DE LA VIATA hai pa

 • Sunt elev in clasa a XII la un liceu foarte bun din iasi si vreau sa studiez la Petre Andrei din Iasi. De ce? Pentru ca daca platesc o taxa vreau sa am si conditii, nu sa fuga sobolanii prin amfiteatre cum am auzit ca e la Cuza.

 • Si inca ce conditii ai la UNIVERSITATEA PETRE ANDREI Cuza a ramas cu mult in urma. Cata imaturitate din partea bugetarilor Dc va zvarcoliti atata?CUZA SUFERA DIN CAUZA CRIZEI SI NU STIE CUM SA RECRUTEZE VIITORI STUDENTI?sa nu ramana chegii de acolo fara activitate?e de rasul lumii hai pa

 • Domnule Tudor dar iti va fi recunoscuta diploma dupa ce termini la UPA?Nu te sfatuiesc nici cu , Cuza fiidca iesi somer.Parerea mea este sa te consulti foarte bine .

 • parerea mea e ca va certati inutil…la urma urmei fiecare cu norocul sau in viata :)Fiecare studiaza unde poate,unde ii place si unde crede ca e mai bine 😛

 • Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi are probleme cu plata salariilor angajatilor. Un grup de profesori de la facultatile Drept, Psihologie, Matematica si Informatica se plang ca de luna trecuta nu au primit banii cuveniti pentru desfasurarea activitatilor didatice incluse in categoria „plata cu ora”.

  „De mai bine de o luna, nu ne-am primit banii aferenti muncii prestate cu studentii. Nu ni se pare normal acest lucru si nu intelegm cum se poate intampla o asemenea situatie. Si colegii nostri de la alte facultati se afla in aceasta situatie. In cel mai scurt timp vom solicita lamuriri cu privire la aceasta situatie”, a spus un profesor.

  Astazi, conducerea Universitatii se intruneste intr-o sedinta a Biroului Senat, in cadrul careia ar putea fi

 • Este adevarat ca Niculescu Nae a castigat toate procesele cu Ministerul Educatiei, si urmeaza sa faca ordine la UPA ????????????? programul lui: noi alegeri, repuneri profesori k lumea pe posturi, salarii la oameni, fara titulari de curs care nu au doctorat etc etc k akuma. de urmarit fenomenul cu atentie.

 • domnule „laptop” am diploma de Petre andrei si lucrez la o multinationala! Diploma de la UPA e recunoscuta si apreciata! Degeaba incercati unii sa intimidati ca nu tine. FELICITARI Petre Andrei pentru ceea ce reprezinti!!!!

 • domnule „laptop” am diploma de Petre andrei si lucrez la o multinationala! Diploma de la UPA e recunoscuta si apreciata! Degeaba incercati unii sa intimidati ca nu tine. FELICITARI Petre Andrei pentru ceea ce reprezinti!!!!

 • Draga Rada visezi cred si inca foarte urat. Nu a castigat nimic, ci chiar a pierdut pe linie toate procesele. Intereseaza-te! Imi pare rau pentru tine! Esti dezinformata si naiva…

 • Mu bucur sa vad ca Aceasta Universitate Petre Andrei din Iasi starneste atatea comentarii. E clar e vedeta!!! Asta vad ca deranjeaza! UPA tine-o tot asa! Te felicit si apreciez!

 • domnule marian nu vreau sa dezinformez pe nimeni…felicitari pentru ce a-ti realizat .eu zic doar ce stiu de la prietenii mei care au terminat acolo:)

 • FELICITARI PETRE ANDREI PENTRU CEEA CE REPREZINTI PENTRU CA NE SCOTI INCULTI SI FACEM TARA DE RAS PENTRU CA INTRAM PE O USA SI IESIM PE CEALALTA LA FEL DE INTELIGENTI SI PENTRU CA NE DAI POSIBILITATEA SA MERGEM MANDRII PE STRADA CU CAPUL SUS FIINDCA AVEM STUDII SUPERIOARE :* I LOVE UPA IASIII

 • daca ai scrie mandri cu un singur i te-as crede ca ai iesit mai inteligent de pe poarta UPA sau cel putin la fel de inteligent. profesorii vostri de la UPA nu au fost formati in invatamantul de stat si apoi s-au dus spre sectorul privat? ce studii are Doru Tompea? unde le-a facut? a mai predat undeva inainte de Petre Andrei? pana una alta, problema e ca si-a avansat prietenii pe criterii obscure. nu cladirea ne face destepti, ci oamenii dintr-insa.

 • Cel care tot semneaza cu Laptop unde o fi terminat? Sigur nu la Upa!!! Invata ba sa scrii corect gramatical!!! „Ati” fraiere

 • dragos este foarte buna atentia ta este greseala mea dar cuvantul fraier arata cocalarul din tine de ce suntem asa rai intre noi?de ce nu ne trezim dimineata si sa acordam prioritate semenilor nostrii?dc trebuie mereu sa ne uitam urat unul la altul si sa cautam cearta?suntem o familie mare ar tb sa fim si uniti.de ce mereu ne jignim?maine dimineata cand ne trezim daca am fi mai buni oare ce se va intampla?

 • studentii saraci dar destepti studiaza la UAIC, cei bogati dar prosti la UPA iar cei bogati si inteligenti la Harvard. cam asta-i.

 • Cineva a mentionat in comentariul sau numele lui Pitulac (apuca-m-ar de pitpalac!)… Vreau sa spun doar un lucru: rar mi s-a dat sa vad o nulitate precum acest pretins universitar… Un vesnic incercator pe la portile universitatii (a terminat liceul in ’85, daca nu ma insel), a intrat cu chin indelung in 1991, unde s-a „pretiozitat” vreme de cinci (5!) ani fara a arata nimic… Fraierul de el, pretindea ca traduce din franceza pe Durkheim, ca sa-si formeze vocabularul (pretios, altminteri!) sociologic… Vazand el ca n-are nici o (ma rog, nicio) sansa sa ramana preparator la catedra de sociologie de la UAIC, a purces inspre UPA si la dat de limbi in kur lu’ nulitatea de Tompea. Pitulac e atat de dobitok, incat nici nu stie cum il cheama cu buletinu’ in mana… E drept, nici colegul lui de grupa (Fane Nu-mai-stiu-cum) nu e mai breaz (tot o nulitate desavarsita, de striga pe la kefuri in camin ca-l doare furca cheptului…), insa acesta din urma a inteles cu desavarsire ca e un sfertodoct perfect si sta in banca lui.
  Despre Pitulac, dragilor, marturisesc, nu stiu cu cine si-a dat doctoratu’ (daca si l-a dat!), insa NU e sociolog (e orice altceva: de ex., ar putea fi muncitor la RENEL).
  Nu l-am vazut de multi ani (si nici nu-mi doresc!), insa intreb si eu: Si-a indreptat muianu’ de la pumnu’ luat in freza acum 20 de ani?

 • Universitatea Petre Andrei e cea mai Prestigioasa din iasi cu mult fata de asas zisa Cuza:))))) Studenti civilizati profesori ……la Cuza toti basinoasii… Conform unui sondaj la nivel national Petre Anderei e pe 6 Cuza pe 9 ;)))) oficativa slabanilor .Loc
  Instituţia
  Punctaj

  total

  1
  Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
  2,30

  2
  Universitatea din Bucureşti
  2,33

  3
  Universitatea Transilvania, Braşov
  2,36

  4
  Universitatea Ştefan cel Mare, Suceva
  2,43

  5
  Universitatea Lucian Blaga, Sibiu
  2,44

  6
  Universitatea Petre Andrei, Iaşi
  2,45

  7
  Academia de Studii Economice, Bucureşti
  2,46

  8
  Institutul Teologic Romano-Catolic, Bucureşti
  2,48

  9
  Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi
  2,55

  10
  Universitatea Româno-Americana, Bucureşti
  2,57

  11
  Universitatea Tehnică, Cluj
  2,59

  12
  Universitatea Petru Maior, Târgu-Mureş
  2,68

  13
  Universitatea tehnică Gh Asachi, Iaşi
  2,74

  14
  Universitatea de Vest, Timişoara
  2,75

  15
  Universitatea din Craiova
  2,78

  16
  Universitatea Politehnică, Timişoara
  2,78

  17
  Universitatea de Nord, Baia-Mare
  2,9

  18
  Universitatea din Bacău
  2,95

  19
  Institutul Teologic Baptist, Bucureşti
  2,96

  20
  Universitatea Petrol-Gaze, Ploieşti
  2,96

  21
  Universitatea Hyperion, Bucureşti
  3

  22
  Universitatea Gh Bariţiu, Braşov
  3,13

  23
  Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi
  3,17

  24
  Universitatea de Vest, Vasile Goldiş, Arad
  3,19

  25
  Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti
  3,25

  26
  Universitatea Spiru Haret, Bucureşti
  3,25

  27
  Universitatea Bioterra, Bucureşti
  3,56

 • Este in logica lipsei de ratiune a bzi vehicularea numelui profesorului Pitulac in contextul articolului respectiv. Oricum, falselor interogatii lipsite de raspuns li se poate opune cu succes un instrument banal numit „google search”. In consecinta, cei interesati pot tasta „Tudor Pitulac” si vor afla toate raspunsurile de care au nevoie pentru a-si forma propria parere.
  Cat priveste dezlantuirile din majoritatea comentariilor, toate sunt minate de sindromul generalizarii. Si la UPA si la UAIC si la UTI si la UASMV si la UAGE etc exista profesori si studenti de exceptie, dupa cum exista de asemenea profesori si studenti de calitate indoielnica. De altfel, in proportii diverse, asta se intampla oriunde in lume. Ceea ce transpare insa in spatele tuturor comentariilor, oricat de voit agresive ar fi, este dorinta de limpezire a apelor. Iar aceasta nu se va putea face fara clarificarea statutului institutiilor asa-numite „de stat”. UPA din Iasi isi asuma de peste doua decenii statutul de institutie particulara de invatamant superior. V-as propune un nepretentios exercitiu de imaginatie din zona istoriilor alternative: oare cum ar fi aratat Iasul (Romania) academic(a) daca UAIC (institutiile de stat) nu ar fi actionat ca si cum ar fi fost o institutie particulara desi primeste sume astronomice de la bugetul de stat, alimentat de asemenea cu sume astronomice de UPA (institutiile particulare) fara ca aceasta din urma sa aiba dreptul de a solicita vreun leu din acel buget? Daca UAIC nu ar deschide fara discernamant usa tuturor celor care indeplinesc simpla conditie minimala a detinerii unei sume de bani, nici cei de la UPA nu ar fi fortati sa faca la fel. Legea Educatiei din 1995 a permis insa celor de la stat sa devina competitori neloiali pe piata. Renuntarea la examenul de admitere nu s-a „inventat” la UPA ci la UAIC. Practica a fost insa imediat preluata si de UPA pentru ca era singura strategie capabila sa contracareze actiunea iresponsabila a celor de la UAIC. Oriunde in lume, competitia loiala aduce calitate. La noi insa, aceasta pervertire inimaginabila a competitiei a facut ca intrecerea sa nu mai vizeze asigurarea calitatii ci scaderea acesteia pentru ca numai aceasta strategie monstruoasa era in masura sa aduca profit financiar pe termen scurt. Stiu ca repet insa trebuie sa o fac in contextul persistentei unui mit de o falsitate grosolana si anume ca startul cursei frenetice pentru scaderea calitatii in invatamant ar fi fost dat de institutiile particulare. Nu este adevarat. De la cele de stat a pornit tavalugul acesta care a transformat totul intr-o masa gri urat mirositoare. Iar acum trebuie sa va destainui un „secret” teribil. Stiti cum puteti identifica astazi in Romania o universitate de la care sa puteti obtine dupa un numar de ani o diploma fara sa depuneti nici macar minimum de efort? Raspuns: alegeti una la intamplare. Asta nu inseamna insa ca nu exista in oricare universitate si studenti de varf. Din pacate insa acestia sunt exceptii deoarece numai in mod exceptional se dezvolta in cineva capacitatea de automotivare in absenta unor constrangeri externe obiective si generalizate.
  Exista de asemenea si profesori care isi respecta statutul si care lupta din greu sa isi mentina speranta intr-un context academic in care pericolul deprofesionalizarii pandeste constant datorita scaderii dramatice a presiunii pe care studentii dedicati o exercita in mod natural asupra profesorilor. Una dintre strategii este mentinerea contactului permanent cu institutiile Occidentale de invatamant superior. A propos, daca reveniti la rezultatele search-ului pe google, veti vedea ca amintitul profesor Pitulac este unul dintre cei care au adoptat cu succes aceasta strategie.

 • Pitulac e tot atat de profesor precum gaina din cuibar…
  Haideti sa nu ne imbatam cu apa choara: Pitulac e un mare (da’ mare!) prostan.

 • Se-ntorc in mormant distinsii profesori-sociologi Petre Andrei si Dimitrie Gusti la auzul vestii ca Pitulac e blagoslovit cu titlul de profesor de sociologie…

  Contactul cu institutiile academice din Occident, invocat de opinentul ce curajos semneaza Google, e apa chioara… Dupa cum e si titlul de doctor al Pitulacului… S-avem pardon!

  M-am uitat atent peste lista de publicatii a Pitulacului si m-am amuzat copios… Cred ca cei din corpul de control al Funeriului s-ar prapadi si ei de ras… Cum este posibil ca Pitulacul asta sinistru sa fie conferentiar?! Unde este decenta?

  Deranjeaza si duplicitatea Pitulacului in sustinerea klanului Trompea, pretins universitar si de un pedigree comunist ce-ar infiora pe orice om cu bun simt (precis sa astia se dau disidenti!).

  Am mai remarcat si prezenta lui Mihai Baciu, securist notoriu, in prim-planul UPA… Rusine! Asta pleaca umil, cu coada-ntre picioare, de la UAIC, si infloreste la UPA.

  Altminteri, si vizibilitatea Bocanceilor prezenti si fosti (vezi Hurubeanca) e stanjenitoare…

  Indiscutabil, este nevoie de primenire.

 • Stimabililor, personal cred ca nu „nevinovatii” de la UPA sunt de tot rasul (de fapt, …nici Dumnezeu nu cere…)ci cei care coordoneaza, pregatesc terenul, fac valuri si reusesc sa convinga ca griul patat este alb pur.
  Doamna Pocinoc(g)este cea care ar trebui responsabilizata de acest umilitor act de sfidare a elementarelor norme academice ce ar fi trebuit respectate cu sfintenie. Probabil ca „Honoris Causa” la Doamna de-can se traduce – chiar – datorita meritelor… trist si adevarat.
  Ar trebui sa deschidem o discutie SERIOASA despre acordarea cu superficialitate, lejeritate, inconstienta, prostie chiar, a acestor titluri, dar sper sa putem reveni in viitor. CE POT CREDE BIETII STUDENTI din UAI (care-l cunosc pe bec)?
  Probabil ca Mihaita Becks este chiar un om care-si cauta si el un loc caldut… a gasit muza, a inteles sistemul, a schitat un CV, a invatat sa traga de timp, a acumulat chiar si credit de personaj placut, dar pana cand ?! Chiar nu ia nimeni o pozitie ferma de respingere a imposturii? Chiar reuseste un NIMENI(+ ea) sa ne terfeleasca numele si respectul pe care-l meritam in cercurile academice si artistice? Nu vreau sa discut (acum)veleitatile „artistice” sau organizatorice ale pocinoagei, dar nu pot sa nu fiu revoltat ca din tot corpul didactic de la UAI nimeni nu a luat atitudine !!! Studentii nu au acumulat NIMIC in acest an la cursurile de orchestra (cu bec)!! Este extrem de grav!Este deosebit de regretabil, este de plans, este de MARE RUSINE! (pardon: au citit melodii din filme- PENIBIL, JENANT si mai ales PAGUBOS!).Cine a inventat disciplina Muzica baroca pt. bec (atentie ca nu este numai prostia unui Decan incompetent!!!)a uitat ca UAI nu dispune de instrumente specifice epocii( nici macar un flute a bec). Cum Dracului vor fi notati studentii, dupa ce criterii, dupa ce canoane ?!? Oricum, sunt foarte multe aspecte serioase de aprofundat, dar parca jena profesionala impune o anume rezerva: sa nu ne facem chiar de ras ! D.le Pavelescu, am vaga senzatie ca nu doriti sa dezvaluiti (sau macar sa cunoasteti)adevaratul „fals” din UAI… Pe cand o discutie serioasa, cu nume, fapte, greseli, succese, aspiratii, ma rog, ceva constructiv… Cred ca puteti mai mult decat reclama la BECKS.

 • Avand ragazul sa parcurg toate comentariile realizate de sustinatorii Universitatii Al. I. Cuza si de oponentii Universitatii Petre Andrei si viceversa, nu pot sa constat decat un lucru: cel care utilizeaza un ,,jargon de strada” despre UAIC sau UPA isi invalideaza diploma pe care au obtinut-o si ma indeamna sa ma intreb cine este, oare, mai presus ? Eu am terminat la Al I Cuza si sunt cadru didactic la UPA. Ca mine sunt aproape 95 % dintre cadrele didactice de la UPA. Am un respect pentru oamenii (cadre didactice) si dintr-o parte si din alta. Se vede ca cei care fac comentarii, in marea lor majoritate, nu au patruns niciun sistem profesional. La facultatea in care predau, majoritatea cadrelor didactice sunt practicieni cu experienta in consultanta economica, juridica sau psiho-asistentiala, nu doar cu titlu si experienta in invatamantul universitar. Si la UAIC, exista multi astfel de profesionisti. Imi pare nespus de rau sa vad cum oamenii isi arunca ,,noroi” unii altora. Ii invit sa caute atent realizarile fiecareia dintre universitati, dar sa tina cont de ,,anii de istorie” pe care ii au in spate. In ceea ce priveste angajabilitatea pe piata muncii, si unii si altii dintre absolventii celor doua universitati au sanse reale (pentru ca invata acelasi lucru), sdesigur daca au un fond competential pe masura. Sunt consternat de afirmatiile, potrivit carora nu se fac ore la UPA. Ii invit sa mearga sa monitorizeze o zi obisnuita de orar ! Si inca o observatie (invitatie adresata studentilor sau absolventilor din ambele tabere): fiti mai atenti la exprimarea in limba romana, deoarece nu prea mi se pare a fi probanta pentru diploma universitara pe care ati obtinut-o.

Adauga un comentariu