Actualitate

Emotii URIASE pentru SEFII din invatamantul preuniversitar iesean. Astazi vor sustine cel mai greu test din CARIERA

Publicat: 11 oct. 2016
1

@ Astazi, începând cu ora 10:00, la Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iasi, peste doua sute de candidati vor sustine proba scrisa in cadrul concursului pentru postul de director al gradinitelor, scolilor, liceelor si colegiilor din intreg judetul @ Astfel, pe lista celor peste doua sute de candidati se afla atat nume consacrate de profesori, dar si de cadre didactice surpriza

Astazi, 12 octombrie 2016, la Iasi se va derula cel mai mare si important concurs din invatamantul preuniversitar din ultimii ani. Este vorba de cel pentru ocuparea posturilor de director sau de director adjunct din gradinitele, scolile, liceele si colegiile din intreg judetul. Proba scrisa va avea loc în doua centre speciale de concurs: Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iasi.

Testarea se va desfasura începând cu ora 10:00 si dureaza maximum 120 de minute. Accesul candidatilor în sali este permis în intervalul orar 9:00 – 9:30, numai pe baza actului de identitate, anume buletin/carte/adeverinta de identitate sau pasaport/permis de conducere auto. Dincolo de aceste date tehnice, trebuie spus ca lista candidatilor declarati admisi cuprinde atat nume consacrate, dar si unele neasteptate.

Citeste si :  REVOLTA fara precedent in randul a sute de profesori ieseni. Ministerul Educatiei este acuzat DUR – VEZI LISTA NOMINALA A CANDIDATILOR PENTRU POSTURI DE DIRECTOR LA IASI

Spre exemplu, la marile colegii National si Emil Racovita, profesorii Cristina Valcu, respectiv Paula Gavrilescu (actualii coordonatori ai unitatilor – n.r.) nu si-au mai depus candidatura. De asemenea, la Palatul Copiilor, chiar daca anul acesta a fost numit director profesorul Claudia Ciobanu, doar Constantin Serban, fostul coordonator al institutiei, este singurul candidat inscris. Pe de alta parte, in unitatile din mediul rural, majoritatea celor inscrisi la concurs sunt actualii directori in functie, la fel cum se intampla si in scolile, liceele si colegiile importante din judet.

Citeste si :  Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

Astfel, Mihaela Ungureanu este candidat la conducerea Colegiului Pedagogic Vasile Lupu, Monica Trupina – Liceul Tehnologic Petru Poni, Gabriela Tiplic – Colegiul Economic Administrativ, Gabriela Sandulescu – Colegiul National Mihai Eminescu, Aurel Neicu – Colegiul National Stefan cel Mare din orasul Harlau, Carmen Losonczy – Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, Mihaela Gotcu – Colegiul National Emil Racovita, Ilie Gheorghica – Liceul cu Program Sportiv, Anda Tanasa – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Viorica Dobre – Liceul Teoretic Miron Costin, Beatrice Cotofan – Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Elena Calistru – Colegiul National, Dragos Bahrim – Seminarul Teologic Sfantul Vasile cel Mare si Constantin Chirila – Colegiul National Garabet Ibraileanu.

De reamintit ca, in baza bilantului realizat de ISJ, pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare.

Citeste si :  Emotii uriase pentru sute de profesori ieseni. Maine are loc concursul pentru posturile de directori

De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel  rural. Pentru majoritatea acestor pozitii si-au depus dosarele actualii directori plini si adjuncti.

Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016.

Citeste si :  Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi
Comentarii
Adauga un comentariu