Actualitate

Emotii teribile pentru Cristian Adomnitei. Judecatorii nu i-au spus cat il mai tin sub supraveghere

Publicat: 05 aug. 2016
1

@ Unul dintre judecatorii care urmau sa judece contestatia lui Adomnitei impotriva masurilor de control judiciar a formulat o cerere de abtinere

Magistratii Curtii de Apel nu se grabesc sa judece contestatia lui Cristian Adomnitei impotriva deciziei luate de Tribunal la inceputul acestei saptamani, care a decis ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi trebuie sa ramana sub control judiciar. Judecarea contestatiei lui Adomnitei a inceput pe data de 4 august, dar demararea judecatii a durat, deoarece unul dintre judecatori a formulat o cerere de abtinere care de altfel a si fost respinsa.

In concluzie, judecarea contestatiei urma sa aiba loc ieri, insa completul Curtii de Apel a amanat cauza, cel mai probabil pentru inceputul saptamanii viitoare. Asadar, Adomnitei si ceilalti inculpati din dosar, respectiv Teodora Jinga, Carmen Irimescu si Letitia Popa, administratorul firmei Laser Co SRL, raman sub control judiciar, fiind nevoiti sa se prezinte periodic la Politie, avand si interdictia de a parasi tara. In cadrul acestui control judiciar, niciunul dintre inculpati nu-si va putea exercita functia detinuta in momentul in care au savarsit faptele.

„Respinge cererile de revocare a masurii preventive a controlului judiciar formulate de catre inculpatii Jinga Cristina Teodora, Irimescu Carmen Ingrid si Adomnitei Cristian Mihai, ca neintemeiate. În temeiul dispozitiilor art. 362 alin. (2) din Codul de procedura penala, raportat la art. 208 alin. (5) din Codul de procedura penala, verifica si constata legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar dispusa fata de fiecare dintre inculpati. Mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul Adomnitei Cristian Mihai, dispusa prin încheierea penala nr. 125/JDL din data de 25.06.2015, pronuntata de Curtea de Apel Iasi – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori. În baza art. 215 alin. 8 teza 1 si alin.9 Cod Proc. Pen. coroborat cu art. 215 alin. 2 lit. b din Cod Proc. Pen. impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, sa respecte obligatia de a nu se deplasa la sediul Consiliului Judetean Iasi. Mentine celelalte obligatii impuse fiecaruia dintre inculpati prin încheierile antementionate pronuntate în prezenta cauza, atrage atentia inculpatilor ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a obligatiilor ce le revin fiecaruia, masura controlului judiciar poate fi înlocuita cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive. Organele desemnate cu supravegherea inculpatilor sus-mentionati vor verifica periodic respectarea obligatiilor de catre fiecare dintre acestia, iar în cazul în care constata încalcari ale acestor obligatii, vor sesiza de îndata organul judiciar care a dispus masura ori în fata caruia se afla cauza”, se arata in decizia luata de Tribunal la inceputul saptamanii.

Adomnitei este acuzat ca a platit firmei Laser Co o serie de servicii care nu au fost prestate. Tot scandalul de la Consiliul Judetean Iasi a pornit de la un contract incheiat pe data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL, ce prevedea ca, pentru suma de 340.000 lei, prestatorul se obliga sa promoveze imaginea judetului Iasi. Este vorba, in principal, de promovarea imaginii Iasului prin intermediul unor materiale tiparite. In urma unui audit intern, inceput in luna februarie 2015, functionarii din cadrul Serviciului de Audit Intern au descoperit ca nu au fost predate materiale in valoare de 277.000 lei, iar Adomnitei a incercat sa-i acopere pe cei care au furat banii.
Comentarii
Adauga un comentariu