Actualitate

Emotii teribile pentru Adomnitei. Cariera sa depinde de o decizie care se va lua astazi – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 iun. 2015

@ Acum doua zile, Cristian Adomnitei urma sa afle daca i se prelungeste sau nu arestul la domiciliu @ Fara motivarea primei instante, avocatii lui Cristian Adomnitei au obtinut amanarea procesului pentru doua zile @ Seful CJ impreuna cu doua subordonate si o afacerista locala sunt cercetati intr-un dosar cu un prejudiciu de circa 90.000 de euro

Sfarsit de saptamana cu emotii teribile pentru Cristian Adomnitei. Seful suspendat al Consiliului Judetean se afla in aceasta perioada in arest la domiciliu, fiind acuzat de DNA intr-un dosar cu o miza de circa 400.000 de lei. Aflat momentan sub masura arestului la domiciliu, fostul sef al liberalilor ieseni a ajuns sambata dimineata in jurul orei 10:00 la Palatul de Justitie, unde erau asteptate si Teodora Junga – sefa proiectelor europene din Consiliul Judetean, dar si Carmen Irimescu si Letitia Popa, patroana firmei implicate.

Practic judecatorii urmau sa decida daca celor trei le va fi prelungit arestul la domiciliu, asa cum i se intamplase la Bucuresti cu o zi in urma primarului suspendat Gheorghe Nichita. Pana la urma, sortii i-au fost favorabili fostului liberal, procesul fiind amanat pana luni din cauza unui viciu de procedura. „Astazi verificam doar masura preventiva, cea a arestului la domiciliu. E o chestiune normala din punct de vedere procedural. Din punctul nostru de vedere nu e necesara mentinerea acelei masuri preventive. Ne-am pregatit cu documente, cu probe si sper la un rezultat pozitiv”, declara Eduard Boz, avocatul lui Cristian Adomnitei la intrarea in Palatul de Justitie.

Proces amanat pe un viciu de procedura

Pledoariile si asteptarea nu au durat prea mult, dupa circa o ora seful din Casa Patrata si avocatii iesind de la Tribunal. Potrivit spuselor avocatilor, procesul s-a amanat pentru ziua de luni, urmand a fi reluat incepand cu ora 14:00. Motivul pentru care procesul s-a amanat il constituie un viciu de procedura. „Nici pana acum nu exista motivarea Curtii de Apel pentru masura arestului preventiv. Avem depusa cerere de revocare a acestei masuri. Nu putem discuta despre arest preventiv daca temeiurile initiale nu se mentin sau nu au aparut altele noi. Practic, procesul s-a amanat pe luni, daca se va finaliza redactarea motivarii initiale. Acum noi nu ne putem apara, cum nici judecatorul nu se poate pronunta in aceasta situatie”, a declarat la iesirea de la instanta acelasi avocat. Potrivit juristilor, redactarea unei motivari se realizeaza de obicei in termen de cel mult zece zile. In conditiile in care plenul CJ a decis ieri constituirea ca parte civila in procesul unde ar fi de recuperat aproape 400.000 de lei, reprezentantii lui Cristian Adomnitei spun ca acesta nu este afectat, cei care ar putea fi fortati sa achite prejudiciul fiind celelalte persoane implicate in dosar. „E un act procedural normal. Pe clientul meu, domnul Cristian Adomnitei, nu il afecteaza cu absolut nimic deoarece infractiunile retinute de catre parchet in sarcina sa nu sunt unele generatoare de prejudiciu. Constituirea ca parte civila a Consiliului are legatura mai mult cu ceilalti inculpati din dosar”, a declarat Eduard Boz, avocatul sefului suspendat al ConsiliuluI Judetean.

S-au fript cu pliante de aproape 90.000 de euro

Consilierii judeteni au fost de acord cu solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie, astfel incat institutia urmeaza sa fie parte civila in dosarul in care Cristian Adomnitei, Teodora Jinga, Carmen Irimescu si Letitia Popa au fost trimisi in judecata. Practic, pe langa prejudiciul de 277.000 lei, s-ar fi adunat si penalitati de peste 143.000 lei, valoarea totala a prejudiciului la data de 3 iunie fiind de 391.955 lei. Adomnitei, alaturi de Teodora Jinga, sefa Directiei de Proiecte din CJ, Carmen Irimescu, cea care a semnat procesul verbal de receptie a lucrarilor, si Letitia Popa, administratorul firmei Laser Co SRL, au ajuns in fata instantei pentru a da explicatii cu privire la faptele din dosar prin care sunt acuzati de intocmire de acte false, dar si pentru ca au ascuns faptul ca firma in cauza nu a livrat tot ceea ce era specificat in contract, desi plata a fost onorata in totalitate.
Comentarii
  • ALATURI DE FENECHIUL PRIETENUL TAU MAI BAIATULE CA TI-A PLACUT SA TRAIESTI BINE PE BANII AMARATILOR DE ROMANI .SA-TI FIE RUSINE .MODESTIA ESTE O CALITATE RARA SI DE ADMIRAT IAR TU VENETICULE AI AJUNS IN IASUL COPILARIEI MELE SI AI VRUT SA FII REGE PE BANII CELOR AMARATI .SA VA FIE RUSINE SI SA PLATITI PENTRU AROGANTA SI LIPSA DE BUN SIMT

Adauga un comentariu