Actualitate

Emotie teribila pentru unii dintre cei mai tari doctori din Iasi! Audiati pentru gasca coruptilor de la UMF Iasi!

Publicat: 05 oct. 2015
1

@ Greii din cadrul UMF Iasi sunt tot mai aproape de o sentinta istorica @ Maine urmeaza sa fie audiati unii dintre cei mai cunoscuti medici din Iasi @ Lucrurile au inceput sa se miste destul de repede in ceea ce priveste judecarea acuzatilor de coruptie de la UMF Iasi

Mai multi medici celebri din Iasi urmeaza sa fie audiati maine in dosarul coruptiei de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa. Este vorba de dosarul in care, atat fostul rector Vasile Astarastoae, cat si actualul rector Dragos Pieptu sunt acuzati de comiterea unor fapte de coruptie. In realitate, artizanii acestui dosar sunt: Adrian Ciureanu, directorul de comunicare al UMF Iasi si Daniela Drugus, director economic al acestei universitati. Judecatorii de la Tribunalul Suceava au audiat, pana in prezent, mai multi martori din acest dosar. Acum, urmeaza sa fie audiate alte persoane cu notorietate in medicina ieseana. Cap de lista in audierile de maine este Gabriel Mihail Dimofte, cel care, din pozitia de presedinte al Senatului universitatii, pare a fi cel mai puternic profesor din cadrul UMF Iasi. El a fost audiat si in timpul cercetarilor efectuate de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in anul 2011. Atunci a fost intrebat inclusiv despre faptele de coruptie pe care le-ar fi comis sefii din cadrul UMF. Gabriel Dimofte pare a fi creatia lui Vasile Astarastoae, iar declaratia pe care urmeaza sa o dea in fata judecatorilor va fi favorabila fostului rector.

„Ca orice om care lucreaza in cadrul UMF Iasi, stiu ca platforma exista si functioneaza. Lucram cu ea in fiecare zi si nu sunt probleme. Daca la instanta voi fi intrebat despre acest lucru, este evident ca asta voi spune. In prima faza, acum patru ani, cand am fost audiat la DNA, am fost intrebat despre mai multe lucruri…”, a declarat prof. Gabriel Dimofte, intr-o declaratie data in momentul citarii sale la proces. Maine urmeaza sa fie audiat si Nicolae Danila, seful Clinicii a I-a Chirurgie. Procurorii DNA au stabilit prin rechizitoriu ca rectorul UMF, Vasile Astarastoae, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-Learning.

(Daniela Drugus si Vasile Astarastoae)

Prejudiciu imens

Prejudiciul este de peste 1,5 milioane euro. Conform proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuia sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate. Pentru aceste „servicii „de scolarizare, institutia de invatamant superior a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL si-a onorat aceasta parte din proiect. De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective. In faza de urmarire penala, Astarastoae a declarat in fata procurorilor ca nu stia de faptul ca respectivele cursuri nu s-au desfasurat. Aceasta scuza nu sta in picioare, intrucat, in cadrul proiectului, el era manager de proiect si, prin urmare, era obligat sa cunoasca in amanunt etapele de derulare. Mai mult, era obligat sa numeasca si persoanele care urmau sa administreze produsele software din cadrul platformei de e-Learning. Daca nu desemnase anterior persoanele care urmau sa primeasca astfel de atributii, de ce a avizat plata serviciilor de scolarizare? S-a stabilit ca si directorul Adrian Ciureanu stia de faptul ca nu s-au efectuat cursurile respective si, de asemenea, a aprobat plata facturii. Evident, de aprobarea platilor si de golaniile directe s-a ocupat in mod direct Daniela Drugus.
Comentarii
 • mare b o u mai esti tu B o a c n a si multe prostii mai scrii. De ce nu intrebi, p r o s t cu pixu-n mina???
  „procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL si-a onorat aceasta parte din proiect” fiindca nu le-au cauta si nu au audiat cei 8 specialist IT care au fost instruiti.

  „De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective.”… maaare I d I o t mai esti… Astarastoae stia ca firma Maguay FACUSE instruirile fiindca Astarastoae CITISE procesele verbale pe care infractorul *** LE IGNORASE special ca sa-l poata infunda pe Astarastoae.
  „S-a stabilit ca si directorul Adrian Ciureanu stia de faptul ca nu s-au efectuat cursurile respective si, de asemenea, a aprobat plata facturii. Evident, de aprobarea platilor si de golaniile directe s-a ocupat in mod direct Daniela Drugus.”. Pentru MINCIUNA ASTA, meriti dat in judecata pentru prostie cu consecinte grave

  • este vorba de infractorul E V A; Bai B Z I, n-avem voie sa scriem numele unui infractor de procuror? Sau E V A o fi un cuvint obscen similar lui \”*****\”, „M u I s t” „C a c at” sau altele asemnea… largi-i-ar baietzii rozeta… ca pe multi I-a nenorocit

 • Tot dosarul asta este o facatura a unor scursuri: procurorul aflat in puscarie E V A care urmarea sa-l impiedice pe Astarastoaie sa se opuna numirii nulitatii de dr. E V A la conducerea Spitalului de Neurochirurgie, a Fornoaicei care voia sa-l scoata pe Astarastoae din cursa electorala, a lui Dan Vintila care urmarea sa-l pedepseasca pe Astarastoaie pentru ca nu ajunsese conferentiar si, ultima pe lista, a canaliei de neveste a prostului de Ciureanu care voia sa se razbune fiindca ii luase ala firma. La aceste caractere de c a c a t se adauga judecatorul Tarniceriu anchetat de E V A pe vremea aia si trimis in judecata de DNA pentru coruptie si judecatorul Dan Anton, la fel de anchetat de E V A in 2011 si care nici el nu se simte prea bine… Asta e dosarul plin de minciuni si omisiuni. Cine crede ca in UMF sint semnate acte de receptive fara sa existe marfa sau fara sa se fi prestart serviciul este prost si habar n-are.

 • Mai trambita si sabe, alias ciureanu si constantinescu, ati fost si ati ramas doi idioti . Este timpul sa va luati talpasita din umf.

 • sa vedeti revolutia care o fac farmacistii joi, 08.10.2015 incepand cu ora 10 din cauza coruptilor din UMF, astepta spaga ca sa elibereze o adeverinta de absolvire a facultatii.

 • Dr. DANILA e chirurg adevărat. Dimofte însă…e un produs al lui Oaie profesorul de morți. Cei din UMF chemați ca martori trebuie sa spună doar adevarul…altfel e mărturie mincinoasa si vor întemeia o noua universitate de medicina la Dr. Vicol cu Rector Dl. Vulpe.

Adauga un comentariu