National

Emil Hurezeanu: „Romania are CEVA ce Europa incearca sa obtina si NU reuseste”

Publicat: 27 feb. 2016
1

Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei in Germania, a explicat intr-o emisiune TV care este marele atu al Romaniei, pe care Europa a incercat sa il atinga, dar nu a reusit.

Emil Hurezeanu a vorbit despre diferenta dintre Europa si Romania:

„Noi avem aceasta diversitate federalista naturala, de popor european. Noi avem ce incearca astazi sa faca si nu reuseste Europa: adunand petice de natiune, de limbi, suntem intr-un mic bruiaj al armonizarii federaliste europene, nu reusim sa fim o federatie, ca America, in Europa, ci suntem doar o confederatie cu interese partiale, Romania este de mult. Are aceeasi limba, aceeasi cultura si niste tensiuni interioare care o fac foarte apta sa reziste, sa fie cea mai mare si mai rotunda tara, in ciuda pierderilor pe care le stim, din 1918 si pana astazi.

Romania nu este o tara cu razbunari istorice neasteptate. Multi istorici spun ca romanii au si ei motive sa fie nemultumiti, suntem o tara incercata din punct de vedere economic, s-ar putea ca Brexit-ul sa ii faca pe romanii sarmani care merg sa lucreze in Europa si mai sarmani, dar nu exista un decont istoric, impotriva Germaniei sau Europei.

Noi nu am avut o contopire a elementelor, totul ramane asa cum este, cu propria identitate. Nu am avut multiculturalitate ostentativa. Ne-am lasat in pace unii pe ceilalti. Asta se numeste interculturalitate„.
Adauga un comentariu