Sport

Elvetienii sunt precauti înaintea meciului cu Romania: „Trebuie sa ne îmbunatatim jocul”

Publicat: 13 iun. 2016
1

Elvetienii sunt multumiti de victoria din primul meci jucat la Euro 2016, 1-0 cu Albania, dar sunt constienti ca acesta nu a fost decât cel mai usor meci, iar partidele cu România si Franta vor fi mult mai dificile. Fabian Schar, marcatorul singurului gol al partidei cu albanezii, a declarat, într-un interviu pentru Sport.ch, ca echipa sa trebuie sa progreseze în toate zonele terenului, mai putin în poarta, daca vrea un rezultat pozitiv cu România.

„Un meci de deschidere este în general mai dificil, iar meciul cu Albania a fost, bineînteles, de doua ori special. Daca reusesti un rezultat pozitiv în asemenea circumstante, scade si presiunea, e bine pentru moral. S-a simtit o oarecare nervozitate în echipa, era palpabila. Nu a fost un meci perfect, dar pâna la urma victoria e cea mai importanta. Putem sa ne îmbunatatim jocul în multe aspecte, în toate compartimentele, cu o singura exceptie: în poarta. Pentru mine, Yann este un portar de clasa mondiala. A aparat doua ocazii uriase ale albanezilor”, a spus Schar, care este un fundas atipic, marcând de sase ori în 21 de partide pentru Elvetia.

Fundasul lui Hoffeinheim a avertizat asupra faptului ca partida cu România nu va fi una usoara. „Trebuie sa ne coordonam mai bine în aparare, dar si în atac. Puteam sa mai marcam unul sau doua goluri. Directia este una buna, mai ales ca am câstigat, dar trebuie sa fim constienti ca trebuie sa oferim mai mult daca vrem sa obtinem ceva în acest turneu”, a declarat Schar.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

15 iunie: România – Elvetia
15 iunie: Franta – Albania
19 iunie: Elvetia – Franta
19 iunie: România – Albania

S-au jucat:

Franta – România 2-1
Albania – Elvetia 0-1
Adauga un comentariu