Sport

Elisabeta Lipa nu va candida în alegerile COSR. „Sportivii nu au nicio vina!”

Publicat: 29 sept. 2016
1

Elisabeta Lipa a confirmat ca nu va candida în alegerile COSR, cu ocazia festivitatii Ministerului Apararii Nationale de premiere a sportivilor stelisti medaliati la Jocurile Olimpice 2016. Ministrul Tineretului si Sportului se alatura Cameliei Potec si sefului interimar al olimpismului românesc, Nicu Vlad, pe lista celor care au refuzat orice legatura cu presedintia Comitetului Olimpic.

Totodata, membra executivului a evitat sa dea un indiciu despre omul cel mai indicat sa conduca forul olimpic national. „Am spus, o spun si voi mai spune: nu voi candida la presedintia COSR. La aceste alegeri nu mi-am propus sa candidez. Îmi este greu sa spun cine este omul potrivit. Nu as vrea sa dau idei si subiecte de presa, dar stiu foarte bine ca acele persoane care se vor hotarî sa candideze pentru acea functie trebuie sa vina cu niste programe foarte bine structurate si întelese. Cu programe ce ar trebui sa înceapa de a doua zi dupa ce se ocupa acest post. Acea persoana care va veni trebuie sa spuna ce face de a doua zi, pentru ca sportivii nostri care au cucerit medalii la aceasta editie de JO si cei care nu au cucerit medalii nu au nicio vina si nu ar trebui sa suporte toata nemultumirea asta a noastra, pentru ca sportul a ajuns unde a ajuns numai din cauza oamenilor din sport care l-au adus în situatia asta”, a punctat Elisabeta Lipa.

Ministrul Tineretului si Sportului a opinat ca sportul din România este în declin din cauza celor din lumea sportului. Elisabeta Lipa a candidat fara succes la alegerile din mai 2014 pentru presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Român, iar acum declara ca toata lumea sportului trebuie sa puna umarul la redresarea situatiei si la crearea de programe pentru viitoarele olimpiade.

„Nu este suficient sa ocupi doar acea pozitie, ci sa si faci ceva pentru sportul românesc. Rezultatele sunt cum sunt, olimpiada viitoare bate la usa. Cum plecam la drum, în acelasi fel cum am terminat aceasta editie de JO? Daca urmam acelasi traseu, cu siguranta ca Tokyo nu va mai fi nici jumatate din ce a fost Rio. Este o functie frumoasa, onoranta dar asa cum am spus sportul românesc are nevoie de reforma si COSR chiar poate avea un cuvânt greu de spus, alaturi de MTS, si aducând programe de dezvoltare serioase pentru urmatoarele cicluri olimpice, nu doar pentru 2020”, a declarat Lipa.

Membra Executivului se mândreste cu o realizare în sustinerea olimpismului în mandatul sau. „Eu ce am reusit la MTS este crearea unor centre nationale de juniori mici, care sa fie pepiniere pentru centrele olimpice de juniori si tineret, sa avem continuitate pentru ca ruptura este foarte mare, nu avem baza de selectie. Nu este simplu, cream o baza serioasa pentru viitoarele editii de JO, dar MTS de unul singur nu poate sa duca acest lucru la capat, numai împreuna putem reusi”, e declarat Lipa.
Adauga un comentariu