International

Elevi si profesori romani din Transnistria, AMENINTATI de comunisti

Publicat: 11 dec. 2013
1
Elevii institutiilor de invatamant cu predare in grafie latina din regiunea transnistreana sunt speriati si intimidati, iar profesorii continua sa primeasca amenintari, atentioneaza asociatia Promo-LEX. Administratia liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol a fost contactata si amenintata din nou cu aplicarea sanctiunilor administrative pentru ca nu furnizeaza datele cu privire la angajatii sai si salariile lor.
„Elevii au fost intimidati si speriati de militia locala prin modul in care au descins in institutia de invatamant in timpul orelor de clasa, agresand si brutalizand una din profesoare”, afirma reprezentantii Promo-LEX. Saptamana trecuta, militieni si membri ai structurilor de securitate in civil din regiunea transnistreana au intrat cu forta in acest liceu.
Aceeasi situatie se repeta si la liceul „Evrika” din orasul Ribnita (nord). Luni, administratia acestui liceu a fost somata sa prezinte rapoartele statistice si contabile ale institutiei catre administratia separatista de la Tiraspol. Aceste rapoarte contin date cu caracter personal. 
De asemenea, profesorii sunt obligati sa-si ridice certificatul de atribuire a codului fiscal. Acest certificat nu a fost solicitat de catre administratiile institutiilor de invatamant cu predare in grafie latina si le este impus fortat pentru a se obtine un anumit control asupra acestor scoli.
Asociatia Promo-LEX indeamna partile implicate in procesul de reglementare pasnica a problemei transnistrene sa tina cont de importanta asigurarii accesului liber la educatie in regiune, asigurarea securitatii copiilor si administratiilor institutiilor de invatamant subordonate autoritatilor constitutionale fiind o prioritate, relateaza Jurnal de Chisinau, potrivit romaniatv.net.Comentarii
  • DA DE CAND P*-U/LA MEA NISTE RUSOFONI SUNT ROMANI ,_?? DAR NU MAI RUPETI P*/U-LA ATAT CU RAHATURILE ASTEA DE RUSOFONI CA SUNT ROMANI ,CATI AM INTALNIT TOTI SPUN ..EU SANT MOLDOVAN ..SA LE IAU RASA SI NEAMUL IN P/*U-/LA ,DE RUSI IMPUTITI .

Adauga un comentariu