Eveniment-Social

Elevi retinuti de politisti pentru furturi din autoturisme

Publicat: 22 feb. 1999
1

•Marius Iordachi (18 ani), Ciprian Minciuna (18 ani) din Tg. Frumos si Victor Ciobanu (18 ani), Marius Toma (15 ani) si Ovidiu Dima (14 ani) din Iasi au fost retinuti simbata de politisti pentru a fi cercetati in legatura cu citeva spargeri de autoturisme comise in Tg. Frumos si municipiul Iasi.

Ieri, Parchetul a emis mandate de arestare primilor trei adolescenti, ceilalti fiind internati in Centrul de minori Iasi, fiind sub supraveghere.

Marius Iordachi si Ciprian Minciuna sint elevi in anul III, la Scoala profesionala de mecanici auto din Tg. Frumos, iar ceilalti trei ieseni sint elevi la un liceu din cartierul Nicolina. Desi prejudiciul rezultat din spargerea autoturismelor se ridica la 1.200.000 lei s-a stabilit ca cei trei ieseni au mai comis si alte trei furturi cu un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 lei.

In urma cercetarilor a reiesit ca in noaptea de 8/9 februarie, Marius Iordachi si Ciprian Minciuna au spart geamul lateral al autoturismului lui Romeo Cazacu si au furat bunuri in valoare de 700.000 lei. Cei doi tineri au reusit sa fie identificati in urma cu doua zile. Iesenii care au actionat in acelasi stil, prin spargerea geamului portierei au fost prinsi in flagrant de o patrula de politisti de la Biroul de paza si ordine. Ei au sustras bunuri in valoare de 500.000 lei.

Cei doi minori acuzati de furturi repetate din autoturisme au fost internati la Iasi, intr-un centru de minori. Urmeaza masurile legale.
Adauga un comentariu