National

Elevi obligati sa stea in genunchi pentru marirea notei

Publicat: 05 feb. 2016
1
Un cadru didactic a facut dezvaluiri incredibile despre ce se intampla la unul dintre cele mai bune licee din Bucuresti, acolo unde elevii sunt umiliti de profesorul de matematica pentru a obtine marirea notei. Incidentele se petrec la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, unul dintre cele mai bune licee din Capitala. Dezvaluirea a fost facuta de un coleg al profesorului de matematica, acesta postand un mesaj pe Facebook.
„Daca va gandeati ca ati vazut toate formele de agresiune si abuzuri in scoli, trageti aer in piept, luati loc si constata?i urmatoarele. Intr-unul din cele mai prestigioase licee din Bucuresti, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate exceptionale, traditie de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematica, o mica somitate de-a lungul si de-a latul Dambovitei, genul care lucreaza cu doi olimpici si-i pica pe restul ca sunt prosti, isi permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganta cu elevii unei clase de-a zecea, c-asa vor muschii lui de Dumnezeu pe pamant ce e el. Cu ocazia discutarii tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai multi dintre copii, domn’ profesor adreseaza tacticos un apel celor „doresc sa-si mareasca nota cu un punct, sa se tarasca in genunchi pana la el la catedra”. Da, ati citit bine, SA SE TÂRASCA IN GENUNCHI pana la el la catedra.
In linistea care s-a lasat dupa cugetarea magistrului, unul dintre copii, ingrozit efectiv de perspectiva de a-si pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au facut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT IN GENUNCHI cativa metri pentru a-i demonstra subspeciei de om ca si-ar dori acest punct. Domn’ profesor este, spune lumea in targ, indestructibil. Studii, doctorate, relatii prin Minister, olimpici, cunoasteti genul. Nu e la prima poveste de felul asta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decat sa le spuna parintilor. Acestia sunt, la randul lor, descurajati de sistemul care il protejeaza, ca un zid nevazut, pe mizeria de om care indrazneste sa-si spuna profesor. La aceasta ora, sunt sanse mari sa scape nepedepsit pentru simplul fapt ca nimeni nu vrea sa-l denunte”, scrie cadrul didactic.Adauga un comentariu