National

Elena Udrea ramane in arest la domiciliu

Publicat: 15 mai 2015
1

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca fostul ministru Elena Udrea sa fie judecata in continuare in arest la domiciliu in dosarul „Gala Bute”.

In schimb, judecatorii au decis sa inlocuiasca arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Stefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul „Gala Bute”, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.
Adauga un comentariu