National

Elena Udrea: Mi se cere sa ma retrag din alegeri in favoarea unor candidati de dreapta

Publicat: 29 oct. 2014
1

Candidatul PMP, Elena Udrea, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta marti, ca i se cere pe mai multe canale sa-si retraga candidatura in favoarea altor candidati de dreapta. Totodata, Udrea sustine ca atacurile legate de speculata sa implicare in dosarele Microsoft si EADS arata ca oameni din serviciile secrete s-au implicat in campanie alaturi de principalii candidati, Klaus Johannis si Victor Ponta.

„Uitandu-ma cu mare atentie la lucruri care se petrec in ultimele zile, cred ca in favoarea celor doi candidati au intrat si reprezentanti ai unor servicii secrete. Am vazut o schema facuta de un jurnalist care nu-mi este prieten, ce ma critica, prin care arata ca informatiile aparute pe un site din Germani, intr-un articol nesemnat, au aparut dupa o schema folosita de oameni din SIE sau care au lucrat in DIE, Departamentul de Informatii Externe. De aici au rezultat atacuri preluate apoi pe filiera lui Dan Voiculescu„, a declarat Elena Udrea.

Citeste si Interceptari in Dosarul Microsoft – Gabriel Sandu: Funeriu si Vreme au protectie de la PMP

Ea a afirmat ca atacurile lansate la adresa sa, prilejuite de arestarea fostului ei sot, Dorin Cocos, in dosarul Microsoft, au ca obiectiv sa o determine sa renunte la candidatura la postul de presedinte al Romaniei.

„Sunt solicitari de a ma retrage in favoarea unor candidati de dreapta. Nu sunt formulari oficiale, dar sunt foarte multe persoane care in ultimele 48 de ore formuleaza aceste solicitari. Va dati seama ca nu le pot da numele, dar sunt foarte multe persoane care mi-au cerut acest lucru in mod direct”, a afirmat presedintele PMP.

Aceasta a aratat ca voturile pe care le-ar obtine ea sunt foarte importante in perspectiva turului II. „De ce s-ar bate toata lumea  cu candidatul de pe locul 3, dupa cum arata sondajele? De ce nu avem o competitie intre primii doi? Pentru ca Victor Ponta si Klaus Johannis sunt parte a proiectului USL si pentru ca electoratul Elenei Udrea conteaza pentru turul II.

Locurile 4 si 5, Monica Macovei si Calin Popescu Tariceanu, se anuleaza reciproc. In schimb, voturile Elenei Udrea vor decide castigatorul. De aici a rezultat o batalie in care ambii candidati au intrat cu toate armele: fie ca electoratul meu sa stea acasa, in cazul lui Victor Ponta, fie sa fie determinat sa voteze cu Klaus Johannis”, a explicat Elena Udrea.

Citeste si Coincidente bizare intre declaratia de avere a Elenei Udrea si dosarul Microsoft

Liderul PMP a anuntat ca nu are intentia sa se retraga din cursa pentru Cotroceni. „Nu ma retrag din aceasta competitie. Ii rog pe cei care au incredere in Elena Udrea sa voteze duminica. Nu-mi este teama si in 10 ani de cand am intrat in politica, nu am ingenuncheat in fata nimanui. Cine se asteapta sa ingenunchez, asteapta degeaba”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea, candidatul PMP la Presedintia Romaniei, dar si omul de afaceri Ion Tiriac si ministrul PSD Ioan Rus, precum si oameni importanti din Germania ar fi implicati in dosarele Microsoft si EADS, noteaza publicatiile in limba germana Der Freitag si Huffington Post.

„Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS”, relateaza cele doua publicatii, sub semnatura lui Vlad Georgescu, care sustine ca nume grele de la Berlin apar in actele procurorilor, relateaza stiripesurse.ro.

Fostul Cancelar Gerhard Schröder, in al carui mandat a inceput afacerea, Klaus Mangold, Ion Tiriac, dar si Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania, ar avea legatura cu acest dosar.

Huffington Post si Der Freitag scriu ca numele Elenei Udrea apare in dosarul EADS. „In afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers si Microsoft, in legatura cu aceasta tranzactie apar si numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate in sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Tiriac, Klaus Mangold, precum si cel al candidatului la Presedintia Romaniei, Elena Udrea”, se arata in articol.

Sub umbrela EADS, compania europeana in domeniul aerospatial, candidatul la Presedintia Romaniei, Elena Udrea, mai multi demnitari europeni, dar si oamenii de afaceri Ion Tiriac si Klaus Mangold ar fi primit mita in valoare de peste 60 de milioane de euro.

Citeste si Dosarul Microsoft: Cine este Nicolae Dumitru si care sunt legaturile cu Elena Udrea si Gabriel

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) din Romania ancheteaza inalti membri ai Guvernului si ai serviciilor secrete din Romania. Acestia ar fi incasat peste 60 milioane de euro mita, pentru a facilita in anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro in Romania pentru EADS. Banii provin partial din fondurile UE, noteaza cele doua publicatii.
Comentarii
Adauga un comentariu