National

Elena Udrea, ironizata de Mihail Neamtu: Vorbeste, deci exista!

Publicat: 28 aug. 2012
1
Presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, o critica pe Facebook pe fostul ministru Elena Udrea pentru afirmatia potrivita careia Traian Basescu ar fi singurul partener credibil pentru partenerii euro-atlantici. Neamtu o invita pe Udrea la tacerea voluntara pe care politicienii compromisi ar trebui sa o pastreze, scrie rtv.net.
Intr-o postare pe Facebook, intitulata „Elena Udrea – vorbesc, deci exist!”, Mihail Neamtu o critica pe fostul ministru al Turismului pentru o afirmatie pe care o considera excesiva.
„Dupa ce ne-a anuntat ca se gandeste sa se retraga din politica, Elena Udrea revine. Si nu oricum, ci cu o declaratie excesiva: ‘Traian Basescu este singurul actor politic credibil pentru americani si pentru europeni.’ Ca o concluzie logica, se intelege ca nici Elena Udrea insasi nu este un actor politic credibil al Romaniei. Atunci de ce mai face declaratii?”, scrie Mihail Neamtu.
Acesta nu se fereste sa o catalogheze pe Elena Udrea drept un politician compromis care ar trebui sa aiba o prezenta mai discreta in spatiul public.
„Noua Republica, spre deosebire de altii, spune lucruri logice. Atunci cand spunem „schimbare”, atunci asta vrem: o adevarata schimbare a clasei politice. Politicienii compromisi trebuie sa se retraga. Un pas in spate incepe cu tacerea voluntara. Iar pentru ca d-na Udrea sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui enunt simplu, precizam ca ne referim si la dansa”, afirma liderul Noii Republici.
„Politica presupune curajul imaginarii viitorului in termeni surprinzatori”, mai spune Neamtu in finalul postarii sale.
Elena Udrea sustine ca presedintele Traian Basescu este, „in mod evident”, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni si americani si ar putea repara raul facut Romaniei de „actiunile abuzive ale USL impotriva democratiei si a statului de drept”.
„Sedinta de astazi (luni-n.red.) a Parlamentului in care s-a luat act de decizia CCR de invalidare a referendumului reprezinta un prim pas spre reintrarea in normalitate a vietii politice in Romania. Cele doua luni de criza politica au facut foarte mult rau tarii. Leul s-a devalorizat, investitorii au anuntat fie ca nu mai vin, fie ca se retrag, se arata scumpiri de preturi (de la alimente, la gaze), prognoza de crestere economica a fost aproape injumatatita, iar efectele secetei nu au fost combatute de Guvern, care s-a ocupat doar de demiterea presedintelui”, sustine Udrea, intr-o declaratie pentru Mediafax.
Conform liderului PDL, este de datoria oamenilor politici responsabili, „atati cat exista ei in toate partidele, sa actioneze pentru a evita eventualele derapaje suplimentare”.
„E un moment dificil pentru tara noastra, care trebuie gestionat cu grija. Dupa doua luni de criza politica generata, alimentata si prelungita de iresponsabilitatea USL, mai exista astazi sanse ca lucrurile sa revina la normal. Guvernul trebuie sa inceapa sa se ocupe de economie. O problema la care insa nu stiu cum ii vom gasi solutie este imaginea externa proasta pe care o avem dupa actiunile abuzive ale USL impotriva democratiei si a statului de drept si declaratiile facute de liderii acestei Uniuni la adresa UE, Departamentului de Stat, a oficialilor europeni ori ai SUA. Presedintele este, in mod evident, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni si americani, si ar putea repara raul facut Romaniei”, mai afirma Udrea.Comentarii
  • Nimeni nu a facut mai mult rau Romaniei ca napasta pe care a reprezentat-o Basescu in fruntea partidului sau corupt, iar ipocrizia cu care vorbeste Udrea despre el, depaseste orice limita!

Adauga un comentariu