Magazin

Elena Udrea ii raspunde lui Neamtu: Ma tem de aroganta celor care inca nu au facut nimic

Publicat: 28 aug. 2012
1
Liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, ii cere fostului lider PDL Elena Udrea sa faca pasul in spate, el aratand ca „politicienii compromisi trebuie sa se retraga„, iar Udrea precizeaza ca se teme de „aroganta si autosuficienta” unora care fara un merit in trecut se proclama „prezentul si viitorul”, scrie Mediafax.
La randul sau, Elena Udrea a postat pe blog o replica la afirmatiile liderului Noua Republica. Ea il acuza de aroganta si autosuficienta, dar si de faptul ca nu a demonstrat nimic pentru a putea spune cine merita sa faca parte „din dreapta biruitoare”.
„Multi din zona de dreapta se imagineaza a fi ‘noul Traian Basescu’. Ma tem insa ca aceste aspiratii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum ma tem de aroganta si autosuficienta unora care, fara a fi trecut inca prin vreun razboi politic, se proclama deja a fi ‘prezentul’ si ‘viitorul’, fara sa fi avut vreun merit in ‘trecut’. Sunt oameni care nu au demonstrat inca nimic, dar, de la adapostul tineretii si lipsei de experienta politica (sper), spun deja cine merita si cine nu merita sa faca parte din ‘dreapta biruitoare’. Ei par la fel de intoxicati de ‘virusul Antena3’ ca si cei pe care ii critica zi de zi ca se lasa pacaliti de trustul lui Voiculescu”, apreciaza Udrea.
In opinia sa, desi acestia sunt oameni integri din punct de vedere moral si care „au citit mai mult de doua carti la viata lor”, functioneaza dupa „aceleasi stereotipuri de gandire precum adversarii pe care ii critica”, doar ca se afla de partea cealalta a baricadei.
„Asa cum am vazut scris de curand, sunt toameni care mai trebuie sa invete ‘sa inteleaga mai mult decat citeaza din carti despre interesul comun'”, adauga Udrea.
Deputatul PDL mai arata ca „aparenta integritate morala actuala nu le garanteaza ‘prezentul’ si nici ‘viitorul'”.
„Puterea perverteste si ma tem ca, desi nu au ajuns acolo, s-au lasat deja influentati. Ca o comparatie, Ponta, Antonescu sau Sova erau, pana de curand, oameni cu viitor politic si putin atacabili sub aspectul integritatii, iar totul pentru ei s-a rupt in doar cateva luni. Le doresc acestora sa calce pe drumul drept si sa se pastreze integri. La fel cum le doresc sa ajunga peste ani sa faca macar jumatate din lucrurile pe care le-am facut eu in administratie, sa-i ajute la modul concret pe romani sa traiasca mai bine si sa poarte macar jumatate din razboaiele politice pe care le-am dus eu de-a lungul timpului impotriva stangii si a trusturilor de presa care m-au transformat intr-o tinta. Iar pentru ca domnul ‘Horia’ Neamtu sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui text simplu, fac precizarea ca ma refer si la dumnealui (pentru ca eu stiu sa folosesc pronumele personale de politete)”, incheie Udrea.Comentarii
Adauga un comentariu