National

Elena Udrea: Cei mai multi care au intrat in politica nu au facut nimic remarcabil

Publicat: 10 oct. 2016
1
Elena Udrea spune ca foarte putini dintre oamenii noi care intra in politica reusesc sa se faca auziti si cunoscuti, motiv pentru care exista impresia ca politica romaneasca nu aduce nimic nou
Elena Udrea afirma intr-o postare pe Facebook ca mereu vin oameni noi in politica, insa ei nu reusesc sa se faca auziti si cunoscuti. Postarea ei contine si o greseala gramaticala majora – virgula intre subiect si predicat – de neiertat unui absolvent de filologie cum este Elena Udrea. 
„Mitul oamenilor noi in politica, trebuie macar ajustat.
In primul rand oameni noi au venit mereu, clasa politica nemaifiind cea din anii 90, si foarte putin chiar cea din 2000. Cei mai multi care au intrat in politica nu au facut nimic remarcabil, au venit, au plecat ori mai sunt pe aici, dar nimeni nu ii stie. De aceea si par ca nu sunt!
Apoi, nu poti pretinde ca parlamentarii sa stea doar cate patru ani spre exemplu. In primul mandat abia ajungi sa cunosti cladirea Parlamentului, procedurile, relatia partidelor cu Legislativul ori a acestuia cu Guvernul. Sa fie mai mult de 30% parlamentari noi este dezastruos pentru functionarea institutiei.
Cat priveste electoratul, acesta voteaza fie politic, partide, fie oameni foarte cunoscuti. Necunoscutii nu au nicio sansa sa fie alesi, indiferent cat de buni ar fi. Asa se face ca si partidele cand zic ele ca se innoiesc, de fapt aduc pe liste cantareti, ziaristi, personaje mondene, obligatoriu insa figuri cunoscute exact asa cum face PNL acum.
PNL este fortat de papusarii din spate sa se „innoiasca”. La ce i-o folosi, ca pe politica aceasta ii bate PSD-ul neinnoit de ii rupe si ne trezim cu Dragnea premier!?
Concluzia este simpla: Nou nu inseamna obligatoriu mai bun iar democratia inseamna ca poporul decide…”, a scris Elena Udrea pe Facebook.Adauga un comentariu