Eveniment-Social

Elena Udrea a adus 50 milioane de euro Mitropoliei Moldovei – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 ian. 2012

@ Ansamblul din curtea Mitropoliei va intra intr-un proces de reabilitare pe o perioada de trei ani @ Lucrarea va fi facuta din fonduri europene, contractul fiind semnat la Iasi chiar de ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea @ Proiectul prevede si restaurarea a sase monumente istorice din curtea Mitropoliei si amenajarea unui muzeu monahal sub catedrala

Ansamblul monahal din curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi va intra intr-un nou proces de reabilitare. Mitropolia Moldovei si Bucovinei va beneficia de aproximativ 50 milioane lei pentru valorificarea turistica a intregului ansamblu, contractul fiind semnat chiar in prezenta ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea. Acesta a venit ieri la pranz in Iasi, intr-o discretie totala, tocmai pentru a evita huiduielile celor care au protestat in ultimele zile la adresa regimului Basescu. Ministrul s-a intalnit cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, dar si cu cativa lideri ai PD-L Iasi. La intalnire au participat si presedintii Consiliilor Judetene Iasi si Suceava, Constantin Simirad si Gheorghe Flutur.

Contractul semnat ieri prevede amenajarea unui muzeu sub Catedrala Mitropolitana cu obiecte pe care credinciosii nu le pot vedea zi de zi, dar si o expozitie speciala, care va fi deschisa doar cateva zile pe an. Totodata, proiectul are in vedere restaurarea a sase monumente istorice din curtea Mitropoliei, printre care: Catedrala Mitropolitana, Palatul Mitropolitan, Biblioteca ecumenica Dumitru Staniloae, Cancelaria Mitropolitana, caminul monahal Sfântul Gheorghe, dar si Casa Epivata. „Aici sunt sase monumente care vor fi restaurate, beneficiarul fiind Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Avem în România un patrimoniu extraordinar de bogat si vrem sa atragem cât mai multi vizitatori. Bugetul proiectului este de aproximativ 11 milioane euro, din care 98 la suta reprezinta fonduri europene. Fondurile europene reprezinta si cea mai buna solutie de viitor. Trebuie sa continuam sa atragem banii Uniunii Europene„, a spus ministrul Elena Udrea.

Trei ani de lucrari

Conform IPS Teofan, restaurarea cladirilor din curtea Mitropoliei va fi facuta pe o durata de tei ani. In preajma sarbatorii Sfintei Cuv. Parascheva ar urma sa fie inaugurat inclusiv muzeul de sub catedrala. „Am semnat documentul pe care il astept de doi ani si jumatate. Se stie ca exista un numar mare de vizitatori la Catedrala Mitropolitana. Oamenii vin pentru a se ruga la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si pentru monumentul Catedralei. Avem aici o deschidere spre domeniul cultural-turistic. Avem multe monumente istorice de categoria A in aceasta incinta si vrem sa oferim pelerinilor si ceva cultural-religios. Dorim ca pelerinii veniti din galceava tarii sa gaseasca aici o oaza de pace”, a spus IPS Teofan.
Comentarii
  • gasca pprrooasta…cu acesti bani aduceai bucurie unor batrani sau copii bolnavi,orfani …nu umpli burdihanurile unor nespalati si trantori. manca-i-ar ciuma si buba neagra de paraziti ai societatii.

  • „Elena Udrea” …a adus din „buzunarul propriu” bani pentru Mitropolie ? Acum sunt necesari pentru a fi sustinuti de catre POPI sa ramana cocotati in spatele POPORULUI ROMAN !!! De ce NU se preocupa aceasta activista si restul COHORTEI de SCOLI , de TEATRE, de CULTURA SCRISA , de SPITALE si multe alte NECESITATI DIRECTE ? Ne-am saturat de COALITIA asta de PROSTIRE si sucire a mintilor unui POPOR supus idotizarii !

  • bai neam de mecanic stergator de ulei ars ai o echipa ca tine hotarati va 5* mil. euro sau 50mil. lei hai mai cititi ce scrieti . PROSTOVANILOR!!!!!!!

  • bai neam de mecanic stergator de ulei ars ai o echipa ca tine hotarati va 5* mil. euro sau 50mil. lei hai mai cititi ce scrieti . PROSTOVANILOR!!!!!!!

  • bai neam de mecanic stergator de ulei ars ai o echipa ca tine hotarati va 5* mil. euro sau 50mil. lei hai mai cititi ce scrieti . PROSTOVANILOR!!!!!!!

  • BOILOR acesta este un proiect cu FONDURI EUROPENE şi este obţinut de popi. Banii pot veni în ROMÂNIA,iar voi staţi şi mâncaţi rahat la nesfârşit, în loc să munciţi.

Adauga un comentariu