International

El ar putea fi cel mai mare RIVAL al teroristilor din ISIS! VEZI AICI despre cine este vorba – FOTO

Publicat: 16 aug. 2016
Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a lansat un avertisment la adresa gruparii teroriste ISIS si a declarat ca in cazul in care acestia isi extind manifestarile violente pe teritoriul tarii lui, acesta va raspunde cu aceeasi moneda, ba chiar mai mult, o va face „de 10 ori mai bine„. 
 
„Urmatoarea noastra grija este, desigur, terorismul Statului Islamic. Ei nu au o ideologie politica. Am vazut practici barbare si chiar decapitari in vazul tuturor. Nu stiu cum sa primesc asemenea actiuni dar, daca veti face asta, veti scoate ce e mai rau din mine si ati pierdut. Daca voi o puteti face, eu o pot face de 10 ori mai bine ca voi cu siguranta”, a declarat seful statului filipinez, in cadrul unei ceremonii de numire a mai multor oficiali.

Vezi si  INCREDIBIL! Persoane importante din Filipine au fost demascate

Duterte a avertizat ca isi „va pune la bataie onoarea, viata si mandatul de presedinte” in cazul in care va fi provocat, adaugand ca nu va permite ca tara lui sa fie distrusa de terorism. Filipinele se afla sub amenintarea raspandirii fundamentalismului islamic, preluat deja de o parte din gruparile insurgente musulmane din sud-vestul tarii. Arhipelagul se confrunta de aproape jumatate de secol cu o insurgenta a populatiei Moro, majoritar musulmana, care a facut intre 120.000 si 150.000 de victime de-a lungul ultimelor cinci decenii. Majoritatea gruparilor insurgente are musulmanilor Moro, precum Frontul National de Eliberare Moro, resping radicalismul islamic si lupta pentru dreptul la autodeterminare, egalitarianism si „democratie islamica”.Adauga un comentariu