Eveniment-Social

Ei sunt PROFESORII de admirat ai Iasului. Toti ar trebui sa-i sustina

Publicat: 12 aug. 2016
1

@ La mijlocul acestei saptamani, un grup de profesori ieseni si-au aflat notete la unul dintre cele mai importante teste din cariera @ Deja, Ministerul Educatiei Nationale a publicat rezultatele preliminare ale candidatilor ieseni la examenul de Definitivat @ Iasul se plaseaza pe locul al II-lea pe tara ca procent al notei minime de promovare (opt – n.r.), dupa Cluj @ Dintre cei aproximativ patru sute de participanti s-au remarcat decaristii: Petronela Girdea, Adriana-Iuliana Vermesanu si Mihaela Brindusa Tudose

Cateva sute de profesori ieseni au aflat, la mijlocul acestei saptamani, rezultatele la unul dintre cele mai importante teste din cariera. Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a publicat rezultatele preliminare ale candidatilor ieseni la examenul de Definitivat. Ca date, de precizat ca Iasul se plaseaza pe locul al II-lea pe tara ca procent al notei minime de promovare (opt – n.r.), dupa Cluj.

Citeste si : Iata ce note au obtinut profesorii ieseni la Definitivat

Dintre cei aproximativ patru sute de participanti, s-au remarcat decaristii: la specialitatea Psihopedagogie speciala, prin Petronela Girdea, de la Scoala Gimnaziala Speciala Constantin Paunescu Iasi, si Adriana-Iuliana Vermesanu, de la Scoala Gimnaziala Speciala Pascani. A treia nota de zece a venit de la Mihaela Brindusa Tudose, de la Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogalniceanu din Miroslava, de la specializarea Economic-administrativ si posta. De precizat ca, inainte de contestatii, în judetul Iasi, procentajul notelor peste 8.00 la examenul de Definitivat este de 76.75 la suta. Majoritatea notelor obtinute de candidatii ieseni se plaseaza în intervalul 8.00 si 9.00, si anume 175 de note. La polul opus, numai sase candidati au obtinut note sub cinci.

Citeste si : Atentie, profesori ieseni! Saptamana aceasta va puteti valida fisele pentru examenul de Definitivat 2016

Multe note se gasesc în intervalele 6.00 si 7.00 – si anume 32 de note – precum si în intervalul 7.00 si 8.00 – 26 de note. Contestatiile s-au putut depune pana ieri, la Colegiul National Iasi, pâna la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi afisate în ziua de 18 august 2016. De reamintit ca, per total, au fost inscrisi 401 candidati la Definitivatul derulat la Iasi. Dintre acestia, 327 au fost prezenti, 41 absenti, iar cinci si-au retras dosarul din motive medicale, alaturi de alti 28 de candidati care au renuntat din motive personale. Pentru a obtine Definitivatul, fiecare candidat trebuie sa obtina minim nota opt. Defalcat, pe discipline, cei mai multi inscrisi au fost la: educatoare – 87 persoane, invatatori – 75, Limba si literatura romana – 32.

Citeste si : Luna august debuteaza cu un examen extrem de important pentru cadrele didactice

Citeste si : S-au publicat REZULTATELE PRELIMINARE ale examenului de DEFINITIVAT
Adauga un comentariu