Eveniment-Social

Ei sunt profesorii care au dat cel mai greu test din viata. Iata ce note au primit

Publicat: 11 aug. 2016
1

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a publicat rezultatele preliminare ale candidatilor ieseni la examenul de Definitivat! Comparativ cu anii trecuti, notele obtinute de profesori au crescut semnificativ! Mai mult, Iasul se plaseaza pe locul al II-lea pe tara ca procent al notei minime de promovare (opt – n.r.) dupa Cluj.

VEZI AICI REZULTATELE, INAINTE DE CONTESTATII, ALE CANDIDATILOR IESENI, LA EXAMENUL DE DEFINITIVAT 2016

„Înainte de contestatii, în judetul Iasi, procentajul notelor peste 8.00 la examenul de Definitivat este de 76.75 la suta, un rezultat foarte bun, care aseaza judetul nostru la vârful ierarhiei la nivel national, anume locul II (media nationala de promovare a fost 66.25 la suta – n.r.). Avem certitudinea, astfel, ca tinerii care au ales sa urmeze o cariera didactica sunt bine pregatiti din punct de vedere stiintific si pedagogic. Majoritatea notelor obtinute de candidatii ieseni se plaseaza în intervalul 8.00 si 9.00, si anume 175 de note. La polul opus, numai sase candidati au obtinut note sub cinci. Multe note se gasesc în intervalele 6.00 si 7.00 – si anume 32 de note – precum si în intervalul 7.00 si 8.00 – 26 de note. Probabil ca cei mai multi dintre acesti candidati vor depune contestatii. În Iasi s-au înregistrat trei note de 10, din care doua la specialitatea Psihopedagogie speciala si o nouta de 10 la Economic-administrativ-posta. Contestatiile se pot depune azi (ieri – n.r.), 11 august, pâna la ora 21:00, la Colegiul National Iasi, dar si mâine (astazi – n.r.), 12 august, pâna la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi afisate în ziua de 18 august 2016″, a transmis prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Citeste si : Iata ce note au obtinut profesorii ieseni la Definitivat

De reamintit ca, per total, au fost inscrisi 401 candidati la Definitivatul derulat la Iasi. Dintre acestia, 327 au fost prezenti, 41 absenti, iar cinci si-au retras dosarul din motive medicale, alaturi de alti 28 de candidati care au renuntat din motive personale. Pentru a obtine Definitivatul, fiecare candidat trebuie sa obtina minim nota opt. Defalcat, pe discipline, cei mai multi inscrisi au fost la: educatoare – 87 persoane, invatatori – 75, Limba si literatura romana – 32.

Citeste si : Atentie, profesori ieseni! Saptamana aceasta va puteti valida fisele pentru examenul de Definitivat 2016

„Examenul a fost cu atat mai complicat cu cat este pragul de trecere, anume nota opt, o nota destul de mare si care se obtine destul de greu, deoarece trebuie sa lucrezi pe toate cele trei zone, pe care le-am mentionat deja. E un examen care trebuie dat obligtoriu, in primii cinci ani dupa absolvirea facultatii si nu poate fi sustinut decat de trei ori. Aici, chiar daca ai devenit titular, e obligatoriu sa treci si prin aceasta etapa”, a concluzionat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ. 

Citeste si : Luna august debuteaza cu un examen extrem de important pentru cadrele didactice

Citeste si : S-au publicat REZULTATELE PRELIMINARE ale examenului de DEFINITIVAT
Adauga un comentariu