Sport

Ei sunt primii candidati înscrisi la alegerile pentru presedintia COSR. Un iesean poate intra in Comitetul Executiv

Publicat: 13 oct. 2016
1
Presedintele Federatiei Române de Scrima, Mihai Covaliu, a devenit primul candidat care s-a înscris în alegerile pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Român, programate pe 15 noiembrie, într-un moment delicat al sportului românesc.

„Este un pas foarte important la care m-am gândit foarte mult, dar asa cum am actionat în ultima perioada în cariera mea, cred ca pot ajuta si pot face bine si celor din jurul meu, celor din lumea sportului, pentru ca dupa aceste JO de la Rio am vazut exact care sunt si unde sunt problemele. Stiu ce este de facut pentru ca sportul românesc sa reintre pe drumul cu care eram obisnuiti. Au fost mai multe persoane care m-au determinat sa fac acest pas. Am reflectat o perioada lunga de timp pâna sa iau aceasta decizie. M-am sfatuit cu foarte multi oameni din lumea sportului si datorita încrederii pe care acesti oameni au avut-o în mine, am decis sa fac acest lucru. Sportului îi lipsesc coeziunea, unitatea si dialogul”, a declarat fostul campion olimpic de la Sydney, la sediul COSR.
 

„Mai multa afectiune pentru sportivi”
 
Covaliu, presedintele singurei federatii medaliate cu aur olimpic la Rio de Janeiro, vrea ca sportivii si antrenorii sa se bucure de o mai mare atentie si consideratie din partea conducerii COSR: „Sportivii au nevoie de putin mai multa atentie si putin mai multa afectiune din partea celor care ar trebui sa-i conduca si sa le dirijeze pasii în marea performanta. Cu antrenorii, la fel, o colaborarea mult mai buna cu cei care pot sa ajute în momentul de fata sportul românesc. Dar principala problema este aceea a dialogului, a compatibilitatii în tot ceea ce se întâmpla. Avem nevoie de logistica, de sprijin din partea autoritatilor si avem nevoie ca oamenii sa înteleaga ca sportul în România este un ambasador, un vector care de multe ori ajunge acolo unde nu pot ajunge alte doleante”.
 
Fostul sabrer nu vede alegerile pentru presedintie ca o lupta, ci ca pe o competitie: „Îi respect pe toti cei care vor dori sa-si depuna mandatele pentru functia de presedinte al COSR. Sunt oameni care provin din sport, sunt oameni competenti, sunt oameni care absolut ca si mine doresc binele sportului românesc”.
Sportul românesc nu traverseaza cele mai bune momente ale sale, dar Covaliu este convins ca totul poate reveni la normal cu mici ajustari.
 
„Cum am facut toata viata în scrima, voi analiza foarte bine fiecare pas pe care îl voi face si care va trebui sa ne duca spre victorie. Sunt foarte multe lucruri de facut, sunt lucruri importante, dar nu sunt lucruri care nu se pot rezolva. Trebuie mici reglaje, trebuie facute mici corectii si tot sportul, mai ales sportul de performanta, va intra pe un fagas normal, pe un fagas pe care este normal ca din 2016/2017 lumea sa se înscrie pe aceasta cale. Vom gasi mijloacele, pasii si oamenii care sa ne ajute sa restartam sportul românesc pe drumul normal pe care trebuie sa mergem”, a precizat Covaliu.
 
Echipa lui Covaliu
 
În acelasi timp cu Covaliu, la sediul COSR s-au mai prezentat Alexandru Dedu, presedinte al FR de Handbal, care s-a înscris pentru functia de vicepresedinte, Razvan Pîrcalabu, presedinte al FR de Lupte, candidat la postul de membru al Comitetului Executiv COSR, ambii fiind sustinatori ai presedintelui Federatiei Române de Scrima.

„Cu mândrie, cu capul sus, emotionat, am facut acest pas fiindca eu cred în Mihai Covaliu. Este unul dintre putinii oameni care este campion olimpic din trei functii diferite: sportiv, antrenor si presedinte de federatie. E un om în care cred. Pentru mine, pe scara valorilor dupa care ma conduc, Mihai Covaliu le cam atinge pe toate. Avem un limbaj comun, legat de sport în general si de toate lucrurile conexe sportului. M-am alaturat cu toata puterea mea lui Mihai Covaliu si mi-ar face mare placere sa fac parte din echipa lui”, a declarat Dedu. 
 

Pentru alegerile la posturile de membru în Comitetul Executiv s-au mai înscris pâna acum George Cosac, presedintele FR de Tenis, George Boroi, comandantul CSA Steaua, Cristinel Romanescu, presedinte al FR de Tenis de Masa, deputatul PSD de Iasi, Sorin Iacoban, presedintele FR de Sah.
 
La cele doua posturi de vicepresedinte, pâna acum s-au înscris Alexandru Dedu si Sorin Babii, presedintele FR de Tir. Al treilea post de vicepresedinte este detinut de drept de Octavian Morariu, membru CIO.
 
Cine vine tare pe turnanta?
 
Dupa Mihai Covaliu, si-a anuntat candidatura la presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Român si fosta campioana mondiala si olimpica de atletism,Gabriela Szabo. „Dragi prieteni, am decis sa candidez la Presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Român! Va invit, astfel, pe toti, sa fiti alaturi de echipa mea pe acest nou drum pe care COSR trebuie sa si-l asume pentru a ne redefini aspiratiile si asteptarile fata de sportul românesc”, a scris Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului si Sportului, pe contul personal de Facebook.
„Relansarea sportului de performanta si promovarea sportului de masa în România sunt obiectivele cu care eu ma înscriu în aceasta competitie, pe care mi-am propus sa o câstig pentru copiii si tinerii nostri. stiu ce înseamna competitia, mi-am dedicat întreaga viata sportului, am facut cunoscut numele tarii mele în lume, m-am mândrit ca sunt românca si asta îmi doresc pentru noi toti. Voi readuce sportul românesc pe podiumurile internationale”, a adaugat Szabo.
 
„Succesul nostru depinde de o politica armonioasa de dezvoltare, bazata pe un echilibru între sportul de mare performanta, educatie si încurajarea oamenilor de orice vârsta sa se îndrepte catre sport. Sustinerea si ideile voastre sunt startul de care am nevoie. Va invit sa fiti alaturi de mine, dar nu în tribune, ci pe pista”, a mai precizat fosta campioana mondiala si olimpica.
 
Dupa cum s-a anuntat, primul candidat înscris în alegerile pentru functia de presedinte al COSR a fost, tot miercuri, Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Române de Scrima.
Alegerile pentru functia de presedinte al COSR sunt programate pe 15 noiembrie. Candidatii la diversele posturi din cadrul COSR pot sa-si depuna dosarele pâna luni, 17 octombrie, ora 18:00.Adauga un comentariu