Local

Eficienta energetica in locuinte si sedii de firme cu bani europeni

Publicat: 06 sept. 2016
1

In cadrul programului se urmareste implementarea de sisteme de monitorizare a consumului de energie la nivel industrial si instalarea de contoare inteligente la nivelul locuintelor. Este vorba despre proiecte pentru finantarea obiectivelor destinate preluarii energiei electrice produse din surse regenerabile, iar fondurile destinate sunt de 21 milioane de euro. Cu ajutorul acestor fonduri se poate realiza instalarea sistemelor de masurare inteligenta a consumului de energie electrica pentru 10.000 de consumatori preponderent casnici.

Aceste programe de finantare se adreseaza inclusiv producatorilor industriali. „Proiectele selectate si finantate în cadrul Axei Prioritare 6 Promovarea energiei curate si eficientei energetice în vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon, au ca scop achizitionarea de catre marii consumatori (producatorii de industrie) a echipamentelor de monitorizare a consumului de energie care sa le permita eficientizarea acestuia prin masuri specifice de eficienta energetica”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri.

Programele selectate si finantate cu bani europeni urmaresc promovarea energiei curate si eficientei energetice, în vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon si au ca scop întarirea retelelor de distributie a energiei electrice, pentru a putea prelua în conditii de siguranta energia rezultata din valorificarea surselor regenerabile.

De mentionat faptul ca, autoritatile locale iesene intentioneaza sa atraga fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice, iar municipalitatea ieseana a anuntat ca va înfiinta o comisie de analizare a oportunitatii si negocierii pretului în vederea preluarii întregului sistem de iluminat public din Municipiul Iasi.
Adauga un comentariu