Magazin

Efectele secundare ale medicamentelor care scad colesterolul

Publicat: 03 apr. 2013
1

Anumite picaturi pentru ochi, concepute pentru scaderea colesterolului, pot preveni una dintre cele mai comune forme de orbire. Aparitia petelor pe retina ce duc la orbire este tot mai frecventa in ultimul timp.

Cercetatorii americani au aratat modul in care nivelul ridicat de colesterol ar putea afecta sistemul imunitar si poate duce la atrofierea sistemului muscular, conform BBC.

Desi cercetarea este intr-un stadiu incipient, testele au fost deja efectuate pe soareci si oameni si au aratat ca celulele sistemului imunitar sunt indistructibile atunci cand au fost acoperite cu grasimi.

Medicii de la Universitatea Washington, din cadrul Facultatii de Medicina au investigat rolul macrofagelor globulele albe care distrug bacteriile sau diferite particule straine din organism- in tranzitia lor din faza incipienta pana la aparitia unei posibile orbiri.

Unul dintre cercetatori, Dr. Rajendra Apte, a analizat rolul si modificarea macrofagelor pe parcursul studiului si a precizat ca „vrem sa vedem daca pierderea vederii este cauzata de degenerarea maculara si daca poate fi prevenita cu picaturi pentru ochi pentru scaderea colesterolului sau alte medicamente care ar putea impiedica acumularea de lipide sub retina”.

Clara Eaglen, de la Asociatia pentru deficiente de vedere din Marea Britanie, RNIB, a mentionat ca „cercetarea este importanta deoarece reducerea nivelului de colesterol din anumite medicamente ar putea ajuta la prevenirea orbirii in randul multor persoane”.

In mod clar cercetarea privind cu privire la picaturile pentru ochi cu colesterol poate insemna un mare pas catre prevenirea si tratarea persoanelor care sunt predispuse la orbire.
Adauga un comentariu