Eveniment-Social

Economii fabuloase la Parlamentul European. Solutia este oferita de un deputat din Iasi

Publicat: 24 ian. 2014
1
Europarlamentarul Catalin Ivan, liderul eurodeputatilor PSD, si-a exprimat regretul, intr-o postare pe contul sau de Facebook, legata de faptul ca este pentru prima data cand nu poate participa la manifestatiile organizate la Iasi cu ocazia zilei de 24 ianuarie din cauza activitatilor din Parlamentul European.

Citeste si Catalin Ivan l-a palmuit pe Gheorghe Nichita – VIDEO
 

„Se pare ca, indiferent de vointa mea, astazi a fost pentru prima data cand nu am ajuns la Iasi de Ziua Unirii. Asta nu inseamna ca nu am fost sufleteste alaturi de toti iesenii si romanii care au sarbatorit aceasta zi atat de importanta pentru devenirea noastra ca neam si ca tara”, a explicat Catalin Ivan.

Catalin Ivan: „Doresc ca Iasul sa fie capitala culturala europeana”
 

Europarlamentarul social-democrat a scris ca doreste sa isi incheie actualul mandat „in forta”, acesta pregatind doua rapoarte ce urmeaza a fi supuse votului in ultima sesiune a Parlamentului European, cea din aprilie. Unul dintre rapoarte este despre introducerea tehnologiilor moderne de comunicare in scoli, iar celalalt se refera la modul in care Parlamentul European a cheltuit bani in anul 2012. 

Vezi cum arata fiicele lui Catalin Ivan! – FOTO

In cel de-al doilea raport, Ivan subliniaza impactul negativ economic si ecologic pe care il presupune mentinerea unui sediu secundar al legislativului european la Strasbourg. Potrivit raportului, prin renuntarea la desfasurarea sedintelor plenare la Strasbourg s-ar economisi 103 milioane de euro pe an, iar impactul ecologic este echivalentul a 1.395 zboruri dus-intors Londra-Sydney.
 
„Voi termina acest mandat in forta. In ultima sesiune, cea din aprilie, imi vor fi votate doua rapoarte in plenul Parlamentului European. Unul este foarte frumos, constructiv, legat de introducerea tehnologiilor moderne de comunicare in scoli, iar celalalt este cel mai sensibil si complicat raport posibil intr-o perioada prelectorala, pentru ca se refera la modul in care Parlamentul European a cheltuit banii in 2012”, scrie europarlamentarul roman. Adauga un comentariu