Sport

Echipa masculina de sabie s-a calificat la JO 2012

Publicat: 24 feb. 2012
1

Elevii lui Mihai Covaliu nu au excelat la concursul de la Padova, dar punctele acumulate pana acum le asigura biletele pentru Jocurile Olimpice din vara. Numai doua zile libere le-a oferit Mihai Covaliu elevilor sai dupa revenirea în tara de la Cupa Mondiala de la Padova. Echipa masculina de sabie a României, compusa din Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir si Cosmin Hinceanu, a terminat concursul pe locul 7, reusind sa învinga doua adversare: Canada si Coreea de Sud. Sabrerii români se mentin, însa, pe locul 5 în clasamentul mondial pe echipe, iar pana cand se trage linia pentru desemnarea celor calificate la JO de la Londra, pe 31 martie 2012, mai conteaza doar etapa de la Moscova (16-18 martie). „Indiferent cine castiga Grand Prix-ul din Rusia, noi nu putem rata biletele pentru Olimpiada. Ne permitem chiar sa coboram o pozitie în top, desi nu asta ne dorim”, a declarat liderul echipei, Rares Dumitrescu.

Vicecampionul mondial din 2009 explica evolutia slaba a echipei în Italia prin cantonamentele prelungite efectuate în aceasta iarna. „Ne-am încarcat fizic prea mult. Am stat doua luni în pregatire la munte. În concursul pe echipe nu am stralucit, dar locul VI obtinut de mine la individual nu este un rezultat slab”, a spus Dumitrescu. Covaliu i-a convocat pe elevii sai maine, la Bucuresti.

Dintre „nationalele” de polo si cea de handbal feminin, singurele echipe care se mai afla în cursa de calificare la JO, forul olimpic român spera în reusita a cel putin uneia dintre ele. „Handbalul are sanse mai mari, dar le tinem pumnii si poloistilor”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Boxul, luptele, atletismul si judo mai pot mari delegatia „tricolora” de la Londra. „Scenariul cel mai pesimist al nostru este cel de 74 de sportivi”, a adaugat oficialul.
Adauga un comentariu