Eveniment-Social

Dupa plecarea mamei in Italia, tatal si-a snopit copiii in bataie

Publicat: 16 ian. 2008
1

• Un sot ramas singur acasa dupa ce femeia a plecat la munca in Italia si-a nenorocit copiii in bataie • Atunci cand se imbata pe banii trimisi de sotie pentru copii, barbatul ii batea si ii alunga din casa pe cei cinci micuti • Politistii au intocmit dosar penal pe numele sotului

Tot mai multi parinti s-au ales cu dosare penale pentru rele tratamente aplicate minorului dupa ce copii acestora au declarat in fata politistilor ca au fost batuti. In urma cu doua zile, oamenii legii au constatat un alt asemenea caz in comuna iesena Braesti, loc in care un tata a fost reclamat de fetita sa de 14 ani. Geanina A., minora de 14 ani, a sustinut ca tatal sau, Constantin A., in varsta de 40 de ani, a agresat-o fizic pe data de 13 ianurie. Trebuie mentionat ca mama copiilor este plecata de mai mult timp la munca in Italia, iar cei sase copii minori au ramas in grija tatalui. Acesta din urma era un consumator frecvent de bauturi alcoolice si atunci cand depasea masura nu se dadea in laturi sa-si bata copii.

Sotia, aflata in Italia, trimitea bani acasa pentru ca acesta sa le cumpere diferite bunuri si produse copiilor, insa barbatul cheltuia aproape toti banii pe bautura, iar atunci cand micutii isi exprimau nemultumirea fata de faptele tatalui erau alungati de acasa. „Acesta consuma frecvent bauturi alcoolice si alunga copiii din locuinta comuna, expunandu-i la suferinte fizice si nu se ocupa de ingrijirea si educarea lor. A fost sesizata prin adresa scrisa Directia pentru Protectia Copilului, in vederea internarii celor sase minori in centrul de plasament”, a declarat subinspectorul Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi. Oamenii legii i-au intocmit dosar penal barbatului pentru comiterea infractiunii de abandon de familie si rele tratamente aplicate minorului. Trebuie mentionat ca saptamana trecuta a fost intocmit un alt dosar penal unui tata din comuna Plugari. Scenariul este aproape identic cu cel relatat ieri de conducerea politiei iesene. In cazul de la Plugari, Vasile Lupu se imbata si isi batea sotia si cei cinci copii. Femeia nu a mai rezistat si a luat copiii si a plecat. In casa barbatului a ramas mezinul de doar un an si zece luni si acesta a fost nenorocit in bataie.
Adauga un comentariu