Sport

Dupa CSM, a venit si randul CS Politehnica sa ceara ajutorul disperat al autoritatilor locale

Publicat: 06 apr. 2001
3

Domnilor Consilieri Judeteni si Municipali

Sportul este un act de cultura. Un popor, o natiune, o grupare regionala, municipala, isi manifesta experienta, talentul, starea de spirit prin oamenii, tinerii care se straduiesc zi de zi, acordand mii de ore de munca in disciplinele pe care le practica sa faca cunoscuta urbea respectiva.
Sportul inseamna politica.
Sportul inseamna educatie.
Sportul inseamna industrie.
Sportul inseamna imagine.
Nu exista o mai mare reclama gratuita pentru o grupare, localitate, municipiu, tara, decat reprezentarea prin sport.
Prin intrecerile dintre sportivi, care se manifesta din antichitate. Iasul – acest amfiteatru al culturii Romanesti, a reprezentat la cele mai inalte paliere respiratia reprezentantilor Moldovei in toate sporturile olimpice si neolimpice;
Iasul – dispune de un potential psiho-fizic cu mii de tineri capabili sa readuca cetatea Moldovei acolo unde o doresc miile de suporteri, suporteri care la ultima intalnire de rugby – Romania – Rusia, de pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou, au condus „nationala” spre o victorie de prestigiu. Toate posturile de televiziune, intreaga mass-media, au aratat dragostea si simpatia iesenilor pentru sport. Exemplele sunt numeroase. In acest context, sportivii de performanta, antrenorii, presedintii cluburilor CS Politehnica si CSM, presedintii de sectii care semneaza alaturat, roaga pe toti cei alesi, care hotarasc intreaga viata a orasului, acum, in preajma sarbatorilor de Paste la Invierea Mantuitorului, in primul an al secolului XXI, cand si Biserica Ortodoxa si Catolica, sarbatoresc impreuna, sa va aplecati cu piosenie, spirit civic si sa analizati cu inima si sufletul unui esean adevarat rugamintea noastra. Hotararea domniilor voastre va fi istorica in acest mandat pe care l-ati meritat sa conduceti Iasul la inceput de secol. Dorim ca la Olimpiada din 2004 de la Atena – jubiliara – Iasul sa fie reprezentat de 3 – 5 sportivi, caz unic in istoria orasului nostru. Vom avea echipe de handbal, baschet (baieti si fete in Divizia A), rugby si reprezentanti ai sporturilor individuale: atletism, canotaj, scrima, judo, karate traditional, tir, sah, badminton, tir cu arculetc. Trebuie sa aducem urgent pe baze serioase de conceptie, strategie si organizare, fotbalul, in prima divizie a tarii.Avem copii si tineri extrem de talentati. Avem antrenori, cadre de specialitate de cea mai inalta tinuta, capabili de performante de nivel international. Vom putea indeplini toate aceste proiecte daca domniile voastre vor aproba prin comisiile de specialitate, prin votul in plen, prin sustinerea nemijlocita a Primariei, a Consiliului Judetean si a Prefecturii, iar cota de 1 la suta din bugetul municipal si judetean pentru sport sa fie impartita astfel:
•0,6 la fotbal
•0,4 la cele doua cluburi: 0,2 la CS Politehnica si 0,2 la Clubul Sportiv Municipal
De asemenea, sa nu uitam ca aceste cluburi sunt de interes local, national si international, cu 400 de sportivi de performanta din care in reprezentativele Romaniei sunt 20 de sportivi de la CS Politehnica si 36 de la CSM. Comparand cu orasele Ploiesti – care numai pentru refacerea stadionului, Consiliul Municipal aloca 40 de miliarde de lei, Bacau – peste 13 miliarde de lei, Baia Mare – 7 miliarde de lei, Oradea – 6 miliarde de lei etc, consideram ca este o suma ce nu depaseste bunul simt, la capacitatea si valoarea orasului. Dorim ca dumneavoastra si intreg judetul sa va mandriti cu reprezentantii sportului, iar salile si stadionul din Copou sa fie din nou populate cu simpatizantii ieseni. Contam pe generozitatea alesilor Iasului, indiferent de culoarea politica, contam pe starea de spirit pe care o manifestati in sedintele de lucru, pentru ca Iasul sa reprezinte, in fapt, cetatea principala a Moldovei. Suntem convinsi ca pe langa celelalte lucruri marete care le faceti pentru oras, si acest deziderat va fi implinit.

Cu gratitudine, presedintele Clubului Sportiv Universitar Iasi, prof. Leonida Antohi
Adauga un comentariu