Eveniment-Social

Dupa 5 litri de bere, o persoana de 100 kg poate intra in coma

Publicat: 04 sept. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:85184;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Medicii legisti calculeaza alcoolemia din sange in functie de greutatea si inaltimea persoanei respective, varsta fiind nesemnificativa. De exemplu, un barbat cu o greutate de o suta de kilograme si o inaltime de 1,70 metri poate intra in coma alcoolica daca bea 5 litri de bere sau 2,2 litri de vin. Dupa ce consuma aceasta cantitate de alcool, barbatul ajunge la o alcoolemie de 3,5. „Avem niste tabele stabilite pe plan international, ale caror valori au fost stabilite dupa efectuarea mai multor studii, care precizeaza o medie a absorbtiei si eliminarii alcoolului din organism si astfel putem afla alcoolemia. In functie de greutate si inaltime aflam ce alcoolemie are o anumita persoana, indiferent daca este femeie sau barbat.

Varsta nu are importanta. In general, la o alcoolemie de peste 3 ar trebui sa intervina decesul, dar lucrurile nu stau intotdeauna asa. Practic, este vorba de o intoxicatie a organismului cu alcool. La o greutate de 100 kilograme si o inaltime de 1,70 metri, o persoana poate ajunge la o alcoolemie de 3,5 daca bea 260 mililitri de alcool pur sau 650 mililitri de votca sau 2,2 litri de vin”, a declarat prof. dr. Calin Scripcaru. Daca alcoolul este consumat pe stomacul gol, se ajunge in stare de coma alcoolica, cu o alcoolemie de 3,5, cam in 45 de minute. Situatia se schimba daca persoana respectiva a mancat inainte de a consuma o anumita cantitate de alcool si atunci coma alcoolica apare cam in 2 ore. „Trebuie sa se precizeze ca starea de coma alcoolica se poate instala si in 45 de minute de cand persoana a inceput sa bea, dar si in doua ore. Asta depinde daca inainte de a consuma alcool acea persoana a mancat. In aceasta situatie, coma apare cam la doua ore, iar daca se bea pe stomacul gol, coma se instaleaza dupa 45 de minute. La spital, alcoolemia se afla foarte usor in urma analizei unei probe de sange recoltate de la persoana aflata in coma alcoolica, intoxicatie cu alcool. De-a lungul carierei mele nu am avut pacienti cu o alcoolemie mai mare de 4”, a declarat prof. dr. Calin Scripcaru.
Comentarii
 • vai de capu vostru…5 litri de bere?…=)))….am baut si mai mult,nici vorba de coma alcoolica=))….sau poate tine de antrenament,poate un gras care a baut suc toata viata ar intra in coma alcoolica=)))

 • de la 4 litri in sus, e mai greu…asa e, si beau bere aproape zilnic, am o burta de zici k sunt gravid =)) si nici nu am mult de cand beau , cel mult juma de an

 • Poate daca acei 5 litri de bere sunt asimilati deodata, altfel… Recordul personal este de 16 beri, adica 8 litri. Deci trebuia sa fiu mort, nu? :)))))

 • Castoru – iti recomand sa dai pe google calculator alcoolemie. Orice bautura contine un procent de alcool pur, care creste cu nr. de drinkls – intrucat ficatul elimina intre 6 si maxim 10 ml alcool pur pe ora, avem:
  5 beri = 125 ml alcool pur, adica se elimina intre 12 si cca 15 ore, cu totul. Cam du;a 8 ore esti aproape treaz… 5 beri = cca 1,25 l vin = aprox 2 sticle – 1 pahar = cca 300 ml vodca. Pai 300 de vodca e mult, vericule. Foarte mult, desi pare putin. Norocul meu in cls. 12 era ca dadeam totul afara, ca am baut o data 500, o data 700 de vodca-mare noroc am avut. Organismul se salveaza singur, cand creierul e prost. Imi iesise si vorba: Ba, tu iar ai baut o prosteasca de Cotnari. DE aceea, lata cum o faceam, desi rar, am rarit-o pana la suspendare. Beam 1 litru de vin sau 2-3 beri incet, la ocazii si… era beton. Who the f… needs more?
  (Daca imi psui ca ai si stomacu de piatra, parca nu te cred).

 • Sincer, recordul meu personal a fost de 48 de sticle de beri la 0,33 litri + doua sticle de sampanie si inca 6 flacoane de bere la 2 litri fiecare. Asta a fost de ziua mea in acest an, si adormisem in jurul orei 9-10 dimineata pana seara la ora 6. Am 21 ani si 63 kilograme, deci grasu` o fi ceva tzaran care dupa spusele lui d-l securitatea.

 • Ba nenorocitilor, berea va duce la alcoolism si va lasa cu cucul moale, iar nevestele cauta cuc in alta parte.
  Cand o sa gaseasca un cuc care s’o zgandere bine, va aduce ea butoiul cu bere langa pat, si amantul in camera alaturata.
  Nu mai beti alcool, apa si ceaiul fac bine la organism!
  La Galati sunt multi prosti care cumpara pisoarca de la basarabeni, dorm prin canalizari, si merga sa voteze pe un bandit numit Durbaca…
  Galatu-i la pamant din cauza prostilor.

Adauga un comentariu