National

Dumitru Mugurel Vintila lanseaza „Razvratirea”

Publicat: 09 iul. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:3986;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Titlul cartii „Razvratirea” semnat deopotriva de Mihai Leoveanu si Dumitru Mugurel Vintila intriga de la bun inceput. De ce razvratire, cind se stie ca Mugurel Vintila a avut o copilarie normala, s-a dezvoltat si si-a dezvoltat talentul de pianist in anii comunismului. Abia dupa virsta de 25 de ani, cind deja era format ca artist, actualul deputat in parlamentul Romaniei si vicepresedinte al Partidului Alianta pentru Romania (ApR) s-a stabilit in Grecia, efectuind apoi numeroase turnee in intreaga Europa.
Reintors in tara in 1990, a lasat pe plan secund arta, angajindu-se in politica. Dupa ce si-a dat seama de faptul ca idealurile pentru care s-a inscris in PNL si apoi in PDSR nu puteau fi atinse, impreuna cu Teodor Melescanu, Mircea Cosea, Marian Enache, Iosif Boda si Viorel Salagean a constituit Partidul Alianta pentru Romania. Aceasta s-a intimplat in 1997.
Revenind la volumul „Razvratirea” care va fi lansat astazi, la ora 11, la Casa Cartii, ne exprimam regretul ca acest conviv fermecator pe nume Dumitru Mugurel Vintila n-a gasit un gazetar mai bun cu care sa realizeze dialogul, de altfel foarte interesant. Intrebarile stingace, de reporter promovat peste noapte, sint salvate de raspunsurile – comentarii ale unui om versat deja in politica romaneasca.
Volumul beneficiaza de un consistent si doct cuvint inainte semnat de Marian Enache.
Magda OLTEANU
Adauga un comentariu