Actualitate

Drumarii scot utilajele de iarna. Sefii judetului au luat deja primele masuri pentru sezonul rece

Publicat: 17 oct. 2016
1
@ Autoritatile judetene vor sa para pregatite pentru sezonul rece @ Ieri a avut loc un recensamant al utilajelor si materialelor de la directiile de drumuri @ Sefii judetului vor sa suplimenteze si necesarul de parazapezi pe toate drumurile din Iasi
 
Autoritatile judetene au luat primele masuri pentru pregatirea sezonului rece. Ieri, autoritatile judetene au convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), pentru a pune la punct ultimele detalii.

„Am vrut sa discut cu toti cei care au atributii pe aceasta linie. Reprezentantii Inspectoratului Scolar au anuntat ca nu sunt probleme deosebite, ca toate unitatile din mediul rural au suficient combustibil. Si la nivelul sistemului centralizat de termoficare din municipiul Iasi, situatia este buna. Au fost câteva avarii, dar nu au existat sincope majore în activitate. Exista suficient carbune pentru aceasta iarna. La acest moment, avem la nivelul municipiului Iasi 5.175 de apartamente care nu beneficiaza de caldura, din cauza datoriilor si a refuzului de a încheia acorduri de plata esalonata”, a spus Marian Grigoras, prefectul judesului Iasi.

Si cei de la Directia Judetena de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi (DJADP) au aratat ca interventiile pe sectoarele de drum judetean vor fi realizate pe baza unui contract valabil pâna la sfârsitul acestui an, urmând ca pentru lunile de iarna din 2017 sa se semneze un nou contract. Procedura de achizitie pentru serviciile de anul viitor se deruleaza în aceasta perioada. Pentru interventiile pe drumurile judetene sunt pregatite 41 de utilaje aflate în trei baze permanente si trei baze de sprijin, în depozite existând peste 1.700 tone de material antiderapant.

Totodata, Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) dispune la nivelul judetului de 20 de utilaje proprii si alte 55 de utilaje puse la dispozitie de operatori privati pentru activitatea de deszapezire de pe drumurile nationale. În depozite exista în jur de 2.000 de tone de sare, 3.500 tone de nisip, 70 tone de clorura de calciu si aproape 12 kilometri de parazapezi, care urmeaza sa fie instalate dupa finalizarea activitatilor agricole.

„Astept un material de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, cu necesarul de parazapezi. Ei au la dispozitie aproape 12 kilometri de parazapezi, dar mai avem sectoare de drum pe care ar trebui sa se monteze astfel de panouri. Dupa ce vom primi materialul, vom încerca sa obtinem finantare pentru suplimentarea acestor echipamente. Cei de la Politie mi-au transmis ca este nevoie si de indicatoare rutiere care sa semnalizeze drumurile închise. Vom vedea daca putem sa gasim solutii de finantare, pentru a putea disponibiliza masinile de politie folosite acum în astfel de cazuri”, a mai spus prefectul judetului Iasi. In ceea ce priveste municipiul Iasi, autoritatile locale au transmis ca societatea Citadin dispune de 34 de utilaje proprii pentru activitatea de deszapezire, iar alte 69 de utilaje vor fi inchiriate in functie de necesitati.
Adauga un comentariu