Actualitate

Drum fara iesire pentru sefii de la UMF Iasi! Nu s-au asteptat la o asemenea miscare

Publicat: 10 mai 2015
1

@ Se intampla lucruri cu totul ciudate in procesul de coruptie al sefilor de la UMF Iasi @ Niciunul dintre ei nu se astepta la asemenea miscari din partea judecatorilor @ Incercarile de a scapa de presedintele completului de judecata au esuat

Procesul coruptiei de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa, in care sunt judecati rectorii acestei unitati de invatamant, fostul si actualul, ar putea fi terminat mai repede decat credeau acuzatii. Dupa ani de zile in care nu s-a intamplat mai nimic in acest dosar, acum judecatorii au inceput sa stabileasca termene foarte scurte. Inculpatii au fost audiati pe banda rulanta si s-a trecut deja la audierea martorilor. In mod cu totul surprinzator, judecatorii au stabilit termene chiar si la doua zile distanta. Saptamana trecuta a avut loc un nou termen in acest proces. Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 18 mai, incepand cu ora 10:00.

In acest ritm, pana la inceputul vacantei judecatoresti s-ar putea finaliza procesul in prima instanta. Acuzatii au simtit ca ceva nu este in regula si au formulat cereri de recuzare a presedintelui de complet. Aceste cereri au fost respinse. Tot acest dosar a pornit de la modul in care conducerea UMF a gestionat un proiect european privind platforma de e-Learning, o platforma care trebuia sa-i ajute atat pe profesori, cat si pe studenti. Procurorii sustin ca au fost comise fapte de coruptie atunci cand a fost construita aceasta platforma la care a lucrat firma Maguay Impex SRL din Bucuresti. Vasile Astarastoae, fostul rector al UMF, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-Learning. Astfel, potrivit proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuie sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate.

Pentru aceste „servicii” de scolarizare UMF Iasi a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL a prestat aceste servicii. De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective. In faza de urmarire penala, Astarastoae a declarat in fata procurorilor ca nu stia de faptul ca respectivele cursuri nu s-au desfasurat. Aceasta scuza nu sta in picioare deoarece in cadrul acestui proiect Vasile Astarastoae era manager de proiect si prin urmare era obligat sa cunoasca in amanunt etapele de derulare. Mai mult, acesta era obligat sa desemneze si persoanele care urmau sa administreze produsele software din cadrul platformei de e-Learning.
Comentarii
Adauga un comentariu