National

Dragnea: Lansarea lui Ponta pentru prezidentiale nu s-a facut din banii PSD

Publicat: 14 dec. 2015
1

Seful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca lansarea candidaturii la prezidentiale din 2014 a lui Victor Ponta nu a fost platita de catre PSD, confirmand informatiile pe aceasta tema aparute in presa si adaugand ca partidul va strange banii necesari pentru a se achita de aceasta datorie.

Intrebat daca evenimentul de pe Arena Nationala din septembrie 2014, prin care Victor Ponta si-a lansat candidatura la prezidentiale, a fost platit de catre PSD, Dragnea a spus ca nu.

„N-a fost platit de PSD si urmeaza sa vorbim cu colegii sa strangem fonduri ca sa platim o datorie de la lansarea candidatului la prezidentiale”, a afirmat liderul PSD.

Citeste si Victor Ponta, un nou mesaj „It’s the Economy!”

Subiectul a aparut in urma unui raport potrivit carora au existat nereguli la Primaria Capitalei in anul 2014, inclusiv in privinta evenimentului PSD.

Astfel, Primaria si-a asumat, in 2014, aproximativ 60% din costurile evenimentului de lansare a lui Victor Ponta, prin firma UTI GRUP, care se ocupa de mentenanta Arenei Nationale. Potrivit Curtii de Conturi, Primaria ar fi alocat, nejustificat, aproape 250.000 de lei pentru acest eveniment.

Citeste si Fondul american Eaton Vance: Romania arata mai bine decat SUA

Compania UTI a facut precizari, intr-un comunicat remis vineri, aratand ca are cu Primaria Capitalei un acord de operare si mentenanta preventiva a Arenei si a prestat toate activitatile tehnice specifice solicitate de catre PMB prin nota de comanda.

Compania sublinia ca, potrivit comenzii primite de la PMB pentru luna septembrie, UTI Grup a prestat servicii de mentenanta  curenta a Arenei Nationale, precum si servicii de operare a arenei (activarea si operarea instalatiilor electrice, de securitate si de comunicatii) si de reparare a gazonului in vederea organizarii evenimentului PSD, in perioada 19-20 septembrie 2014.

Citeste si Liviu Dragnea: Sper ca Victor Ponta sa candideze la alegerile parlamentare

UTI preciza ca „a prestat toate activitatile tehnice specifice solicitate de catre PMB prin nota de comanda evidentiate in contractul de mentenanta semnat intre parti, iar situatia de lucrari aferenta lunii septembrie (care a inclus si evenimentul PSD), precum si factura emisa de UTI Grup, in baza validarii situatiei de lucrari de catre expertii tehnicii PMB, reflecta serviciile tehnice prestate”.

„Factura de stornare a sumei care reprezinta contravaloarea serviciilor prestate de UTI conform comenzii primite de la PMB pentru organizarea evenimentului PSD a fost emisa ca urmare a unei decizii a Curtii de Conturi  care, in urma unui audit financiar realizat la Primaria Municipiul Bucuresti, a stabilit ca fiind nejustificata achitarea de catre PMB a serviciilor de operare a evenimentului PSD incluse in situatia de lucrari pentru luna septembrie 2014 si a decis returnarea sumei facturate pentru organizarea acestui eveniment, precum si achitarea de catre UTI Grup a unei facturi  de penalitati si dobanzi pentru zilele dintre data achitarii facturii si data stornarii acesteia, conform codului fiscal in vigoare”, mai preciza compania.
Adauga un comentariu