Eveniment-Social

Doua milioane de lei pentru drumurile din Iasi

Publicat: 10 iun. 2014
1

Drumarii ieseni vor sa aloce o noua serie de fonduri pentru intretinerea drumurilor din judet. Sefii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor au aratat ca in perioada urmatoare s-ar putea aloca inca doua milioane de lei pentru intretinerea unor artere din Iasi, in plus peste cele cateva milioane care s-au dat prin hotarare de Consiliu Judetean. Totodata, drumarii au demarat procedurile pentru intocmirea studiilor de fezabilitate la un proiect privind refacerea infrastructurii afectata de calamitati. In acest caz vor fi alocati circa un milion de lei pentru patru podete si un drum din judet, ce au fost distruse de ape.

Se vor aloca 350 mii de lei pentru refacerea unui pod de pe DJ 248 D intre satele Paun si Tomesti, dar si 60 mii de lei pentru lucrari de consolidare la podetul de pe DJ 208G din dreptul satului Oboroceni. Directia Judeteana de Drumuri va mai aloca si 20.000 de lei pentru refacerea podetului din dreptul localitatii Movileni, pe DJ 208 G. Proiectul celor de la DJ prevede si alocarea altor 250 mii de lei pentru refacerea podetului de pe DJ 281 C din localitatea Boldesti, dar si a 300 mii de lei pentru reabilitarea podetului de pe DJ 282 E intre localitatile Runcu si Poiana de Sus.

„Am demarat formalitatile si pentru proiectul legat de masterplanul drumurilor judetene. Este vorba de reabilitarea drumurilor din judet cu fondurile provenite de la modernizarea aeroportului. Am lucrat la proiect si speram sa putem duce acest obiectiv pana la capat”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.
Adauga un comentariu