Eveniment-Social

Doua mii de ieseni amendati intr-o luna, de politistii locali

Publicat: 11 sept. 2016
1

In urma actiunilor desfasurate de politistii locali pe strazile si in cartierele din municipiul Iasi, peste 2.000 de persoane au fost sanctionate contraventional. Cele mai multe amenzi le-au primit soferii. Astfel, circa 900 de conducatori auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, au fost sanctionati contraventional de politistii locali. De asemenea, circa 50 de persoane au fost sanctionate contraventional pentru exercitarea de acte de comert ambulant pe strazile orasului, in vreme ce alte 50 de persoane au fost amendate pentru acte de comert neautorizat.

Mai mult, peste trei sute de sanctiuni au fost aplicate pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar de doua ori mai multe persoane au fost sanctionate pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, mutarea mobilierului public, precum si expunerea de afise sau anunturi publicitare în alte locuri decât panourile de afisaj.

Agentii locali au avut în atentie si echipamentele din parcurile de joaca pentru copii, ocazie cu care 235 de persoane care nu au respectat Regulamentul de organizare si functionare a spatiilor de joaca pentru copii, au fost sanctionate contraventional cu amenzi cuprinse între 150 si 1.000 lei. În cele mai multe situatii, sanctiunile au fost aplicate persoanelor care utilizau echipamentele de joaca fara a respecta limita de vârsta, fapt ce duce la degradarea mobilierului destinat copiilor.
Comentarii
  • Nu credeam ca pentru a doua oara am sa fiu nevoit sa-i laud pe politistii locali. Aseara, pe la ora 20, un echipaj de politie locala era parcat la gangul de pe Costache Negri si asigura ordinea publica in acel loc, unde pe la acea ora, mai ales duminica era o forfata de betivi , drogati si alti asa zisi cetateni, de trebuia sa ocolesti prin alta parte, daca doreai sa ajungi pe strada respectiva. Se vede ca aceste controale isi produc efectul, in ultima vreme tot mai putin sunt cei care in acele locuri, ca si in parcurile de joaca incalca legislatia. Felicitari domnilor politisti si nu considerati ca de acum totul este bine. Continuati-va misiunea ca si pana acum, ca ati inceput bine si efectele sunt promitatoare!!!

Adauga un comentariu