Eveniment-Social

Doua expozitii deosebite se desfasoara in aceasta perioada la Palatul Culturii

Publicat: 16 aug. 2016
1
Incepand de marti, 16 august 2016 si pana la data de 31 august, Muzeul de Arta din Cadrul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi, din Palatul Culturii, este deschis pentru vizitatorii pasionati de arta unde pot participa la doua expozitii itinerante, prima fiind intitulata „Ex-Libris Constantin Brancusi” si care este parte integranta a simpozionului ce poarta numele celebrului artist.

Vezi si Turnul Central al Palatului Culturii va fi inchis temporar

 
„Manifestarea este programata a se desfasura atat pe teritoriul tarii noastre, cat si in strainatate, pe durata unui deceniu, incepand din anul 2016. Evenimentul este organizat sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, de catre Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Arte si Design si Universitatea Ovidius din Constanta – Facultatea de Arte. Proiectul reuneste aproximativ 200 de artisti plastici, graficieni, pictori, sculptori sau ceramisti din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, dar si scriitori sau actori, cu implicarea unor nume importante – academicienii Mircia Dumitrescu, Adam Puslojic si Razvan Theodorescu, precum si profesori universitari si artisti reprezentativi din diferite generatii: Stefan Caltia, Gheorghe I. Anghel, Florin Ciubotaru, Napoleon Tiron, Aurel Vlad sau Aurel Bulacu. Echipa organizatorica a acestui proiect este formata din conf. univ. dr. Florin Stoiciu – manager, lect. univ. dr. Lelia Rus – curator, lect. univ. dr. Sanziana Romanescu, asist. univ. dr. Razvan – Constantin Caratanase – curator si Gina Costescu”, au transmis oficialii CMNM. 
Mai departe, celalalt eveniment este expozitia „Imago mundi„, semnata de ZuZu Caratanase. Acesta prezinta lucrari de gravura de dimensiuni variabile, realizate in perioada 2011 – 2015. Iasul este cea de a XIII-a locatie in care ZuZu Caratanase – Razvan Constantin Caratanase isi prezinta selectia de lucrari, fiind insotit in demersul sau artistic de doi invitati speciali: graficianul Florin Stoiciu – prezent de aceasta data pe simeze cu cateva panze mari – si ceramistul Ovidiu Ionescu, ambii artisti fiind profesori la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Textele critice pentru aceasta expozitie sunt semnate de academicienii Razvan Theodorescu si Eugen Mihaescu. Acest dublu eveniment va avea loc marti, 16 august, ora 18:00 si va fi moderat de muzeograful Mihail Voicu. Adauga un comentariu