Actualitate

Dosarul retrocedarilor. Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut faptele

Publicat: 18 ian. 2015
1
Potrivit procurorilor DNA, Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele de care este acuzat in dosarul retrocedarilor ilegale, astfel ca dosarul este la un pas de finalizare. Pe baza acestor noi informatii si declaratii, dosarul urmeaza sa fie trimis in instanta, dupa ce DNA a cerut prelungirea cu 15 zile a masurilor preventive luate in cazul inculpatilor din dosar.
Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, si-a recunoscut doar partial faptele de coruptie de care este acuzat de procurorii DNA Brasov, in dosarul privind retrocedarea ilegala, in favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de padure, se arata in ultimul referat cu propunerea de prelungire a masurilor preventive luate fata de persoanele inculpate in acest caz. Alaturi de acesta si-au recunoscut vina si Andrei Hrebenciuc, Adam Ioan si Bengescu Dan Costin.
Anchetatorii au mai aratat ca, de la data solicitarii ultimelor prelungiri sau de la data luarii masurii arestului preventiv fata de judecatorul Andras Lorand Ordog, s-au analizat si exploatat mediile de stocare a datelor informatice, au fost audiati mai multi martori si inculpati, s-au transcris convorbiri telefonice si ambientale ridicate de la Gheorghe Paltin Sturdza, cu ocazia perchezitiei domiciliare din 15 octombrie 2014. De asemenea, inculpatii au fost fie confruntati, fie pusi sa reconstituie unele etape din parcursul infractional, iar in dosar s-a dispus extinderea urmaririi penale pentru senatorul Tudor Chiuariu. Procurorii au instituit sechestrul asigurator pe bunurile mobile si imobile ale celor cercetati in dosar si au cerut declasificarea MSN (MicroSoft Network – n.r.) in cazul unora dintre inculpati.Adauga un comentariu