National

Dosarul retrocedarilor – Romsilva sustine ca NU a fost prejudiciata

Publicat: 17 oct. 2014
1

Romsilva considera ca afirmatia potrivit careia, in dosarul retrocedarilor, ar fi fost prejudiciata cu circa 300 de milioane de euro sunt nefundamentate, in conditiile in care regia este administratorul, nu proprietarul padurilor statului.

„In mod cu totul nefundamentat si nelegal, in toate comunicatele de presa si in stirile mass-media, se face afirmatia conform careia ‘Regia Nationala a Padurilor Romsilva a fost prejudiciata cu suma de cca. 300 milioane de euro’, fara a se cunoaste faptul ca Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul padurilor statului. Reamintim, si cu acest prilej, ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, statul este reprezentat, inclusiv in instanta, de catre Ministerul Finantelor Publice„, se arata intr-un comunicat remis, vineri, agentiei Mediafax.

Citeste si Referat DNA: Numele ministrului Mediului, Attila Korodi, apare in dosarul retrocedarilor

In acelasi comunicat, Romsilva isi exprima „convingerea ferma” ca directorul general al Regiei, Adam Craciunescu, care, „in anii anteriori, a indeplinit cu succes, fara nici un fel de suspiciuni si functia de secretar de stat pentru Paduri, va putea demonstra autoritatilor competente ca si-a exercitat functia actuala cu onestitate si competenta manageriala”.

Tot despre directorul regiei, Colegiul Consilierilor Juridici „Silva Lex” sustine ca acesta, din mai 2012, cand a fost numit director general al RNP Romsilva, „nu a facut nicio presiune asupra consilierilor juridici si nu a sugerat niciun moment ca n-ar trebui sa mai formulam intampinari pentru apararea proprietatii publice a statului roman si sa mai asiguram prezenta la termenele de judecata”.

„Nu se poate spune ca dl. Adam Craciunescu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva ar fi luat masuri impotriva intereselor RNP-Romsilva si, implicit, impotriva intereselor statului cu privire la proprietatea publica”, mai spun cei din Colegiul Consilierilor Juridici „Silva Lex”.

Directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Citeste si Judecatorii Ordog si Uta cercetati sub control judiciar in dosarul retrocedarilor

Potrivit procurorilor de la DNA Brasov care instrumenteaza dosarul retrocedarilor, prejudiciul creat Romsilva in aceasta cauza este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

In dosarul retrocedarilor sunt urmariti penal, printre altii, deputatii Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, senatorul Ilie Sarbu, si doi judecatori de la Tribunalul Covasna.

DNA sustine ca incepand din 2013, directorul Romsilva, Adam Craciunescu, a raspuns solicitarilor nelegale formulate de Viorel Hrebenciuc, prin intermediul lui Ilie Sarbu, referitoare la modul in care regia trebuie sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate si litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafetei de padure de peste 40.000 de hectare.

Citeste si Cati condamnati, trimisi in judecatata si cercetati penal fac legi in Parlamentul

„In consecinta, inculpatul Craciunescu Adam a luat masuri impotriva intereselor RNP Romsilva, in sensul ca a sicanat efectuarea de actiuni in justitie impotriva intereselor avute de grupul infractional organizat format din inculpatii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan si alte persoane interesate in obtinerea terenurilor mentionate. Dupa ce jurista din cadrul Romsilva semnat o actiune civila in favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecatii pana la solutionarea dosarului avand ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, stramutat de la Tribunalul Covasna la o alta instanta(cerere admisa de ICCJ la data de 17 ianuarie 2014), in luna martie 2014, inculpatul Craciunescu Adam a dispus in mod abuziv ca acestei juriste sa-i fie preluata cauza respectiva si i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), sa mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna si punerea in aplicare a acestei decizii”, mai spun anchetatorii.
Comentarii
  • au dreptate cei de la romsilva. nu au fost prejudiciate averile lor dar padurile de pe muntii tarii care au ramas chelbosi nuse vad din birourile lor cochete .incepind de la celmai mic padurar pina laministru verificati putin ce averi au si daca sunt facute la cules capsuni .

Adauga un comentariu