National

Dosarul retrocedarilor: Printul Paul de Romania si printesa Lia, supusi unei perchezitii

Publicat: 15 oct. 2014
1
Procurorii DNA au efectuat perchezitii, azi, si la resedinta printului Paul de Romania si a printesei Lia, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri in care sunt implicati mai multi magistrati, dar si parlamentarii PSD Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Cuplul princiar este vizat in dosar datorita implicarii in reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier apartinand Casei Regale.

Citeste si: Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc audiat in dosarul retrocedarilor ilegale

Potrivit Romania TV, printul Paul si printesa Lia, cumetrii presedintelui Traian Basescu, care le-a botezat fiul, impreuna cu sotia sa, sunt urmariti penal pentru ca ar fi cumparat influenta.
Printul Paul si printesa Lia ar urma sa fie audiati si ei, miercuri, la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, potrivit unor surse judiciare.
Din probe a rezultat, sustin surse citate de Agerpres, ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Ciocoiu Alina Carmen, pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion, care le-a promis ca va interveni, direct sau indirect, pe langa functionari cu atributii in materia reconstituirii dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor bunuri imobile (terenuri si cladiri).

Citeste si:MAFIA pusa cu botul pe labe! 90.000 de hectare de paduri RETROCEDATE ILEGAL. Perchezitii de amploare – UPDATE

 
Potrivit DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie ce au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol.
Printre localitatile in care s-ar fi facut retrocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare.
Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.



Adauga un comentariu