National

DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocos si Gheorghe Stefan raman in AREST

Publicat: 17 nov. 2014
1

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins luni cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive cu o masura neprivativa de libertate formulate de omul de afaceri Dorin Cocos si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

De asemenea, ICCJ a stabilit termen 19 noiembrie pentru ca Gheorghe Stefan sa depuna cautiunea in cazul cererii de eliberare sub control judiciar pe cautiune.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv, pe 5 noiembrie, mentinerea in stare de arest preventiv a fostului ministru Gabriel Sandu, a primarului din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru si Dorin Cocos, cercetati in dosarul Microsoft.

In cazul lui Nicolae Dumitru, Completul de 5 judecatori a admis contestatia la decizia de arestare doar in cazul infractiunii de trafic de influenta, insa a admis propunerea de arestare preventiva a lui pentru spalare de bani, de la data de 5 noiembrie pana la 27 noiembrie.

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan si Nicolae Dumitru sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mita in forma continuata si spalare de bani.
Adauga un comentariu