National

Dosarul Microsoft aproape de FINAL! Cand se judeca ultimul termen

Publicat: 19 sept. 2016
1
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca pe data de 3 octombrie sa se desfasoare ultimul termen in dosarul Microsoft, in care au fost condamnati in prima instanta oamenii de afaceri Nicolae Dumitru si Dorin Cocos, fostul ministru Gabriel Sandu si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan. La termenul de astazi al procesului, avocatul lui Gheorghe Stefan a cerut instantei reaudierea martorului Decebal Draghis, precum si trimiterea unei adrese la DNA pentru a se afla stadiul cercetarilor in dosarul disjuns privind infractiunea de spalare de bani. Avocatul lui Dorin Cocos a solicitat extrase de cont de la Banca Transilvania in legatura cu transferul unor bani. 
Completul de judecata a fost de acord doar cu audierea martorului Decebal Draghis si a stabilit ca pe 3 octombrie sa se desfasoare ultimul termen in acest dosar, cand avocatii si procurorul DNA isi vor tine pledoariile finale. La iesirea din sediul instantei, fostul ministrul Gabriel Sandu si-a exprimat nemultumirea pentru ca principalul beneficiar al afacerii Microsoft, Claudiu Florica, a scapat de acuzatii. 
Vezi si: Udrea vrea o lege pentru ea: Denunturile in dosarele de coruptie sa nu …
„Daca voi credeti ca este normal ca un om care a preluat 150 de milioane de dolari, iar eu am recuperat 27 de milioane de dolari, el are impunitate si eu ma duc la puscarie, atunci chestia asta nu este corecta”, le-a spus Gabriel Sandu jurnalistilor prezenti la instanta suprema. 
In luna martie, trei judecatori de la instanta suprema au aplicat pedepse in cuantum redus in acest dosar: Nicolae Dumitru – 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare, Gabriel Sandu – 2 ani cu executare, Dorin Cocos – 2 ani cu executare, Gheorghe Stefan – 3 ani cu executare. In plus, magistratii au dispus confiscarea urmatoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocos, 3.996.360 euro de la Gheorghe Stefan.Adauga un comentariu