Eveniment-Social

Dosarul coruptiei de la Albita s-a intors la Iasi

Publicat: 02 mart. 2012
1

@ Politistii de la Albita, acuzati de coruptie, vor fi citati din nou la Iasi @ Dosarul a fost inregistrat pentru a doua ora la Curtea de Apel Iasi

Dosarul privind faptele de coruptie de care sunt acuzati zeci de politisti de frontiera de la Albita a ajuns din nou pe masa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi.

Dezbaterea cu privire la competenta Curtii de Apel Iasi este data de politistul Alin Constantin Nita, considerat de procurori drept ofiter de politie judiciara. In fapt, el nu mai detine aceasta calitate si astfel competenta de solutionare a dosarului revenea Tribunalului Vaslui. Numai ca judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au considerat ca instanta Curtii de Apel Iasi este competenta sa judece dosarul si l-au trimis din nou la Iasi.

Potrivit acuzatiilor aduse de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ieseanul Daniel Cristian Corban este unul dintre personajele cheie ale dosarului. Asta pentru ca, in calitatea pe care o avea, detinea un control aproape total asupra spagilor. La fiecare sfarsit de tura, spagile primite de politisti se adunau si erau impartite in functie de munca fiecaruia, deoarece erau anumiti angajati care nu controlau direct si, implicit, nu puteau cere nimic. O parte din banii stransi de oamenii legii intr-o zi de munca ajungeau la Daniel Corban. Acesta dirija foarte bine turele si oamenii, astfel incat sa nu fie probleme, iar cei mai eficienti sa fie pusi in punctele cheie, pentru a produce bani.

Pentru ca modul in care se primeau spagile era destul de greu de dovedit, procurorii au dispus montarea de camere video in cabinele politistilor, chiar in locul in care erau puse stampilele pe pasapoarte. Aceste camere de supraveghere, care au inregistrat atat video, cat si audio, au fost montate de lucratorii de la serviciile speciale pe data de 5 ianuarie 2011 si au functionat pana pe 12 ianuarie. Timp de sase zile au inregistrat incontinuu tot ce misca. „Aparatura a functionat sase zile, iar in aceasta perioada au fost surprinse nemijlocit un numar foarte mare de fapte de coruptie in care erau implicati angajati de la PTF Albita. Inregistrarile sunt extrem de sugestive si surprind politistii in timp ce solicitau sau primeau bani sau alte bunuri”, au explicat anchetatorii.
Adauga un comentariu