National

Dosarul Colectiv. Medicii care au participat la interventie, in vizorul procurorilor

Publicat: 13 mai 2016
1
Ancheta in cazul incendiului de la Colectiv este departe de a se fi incheiat. Chiar daca, dupa sase luni de la tragedie, trei dosare au fost trimise in judecata, procurorii au disjuns cauza si fac in continuare cercetari. In vizor sunt alte institutii ale statului si ar putea fi chiar si cadrele medicale care au intervenit.
Vezi si Rasturnare de situatie in cazul COLECTIV! Intreaga tara, IN STARE DE SOC

„Disjungerea cauzei in ceea ce priveste alte infractiuni pentru care nu s-a dispus in prezenta cauza trimiterea in judecata si care au fost sesizate prin plangeri formulate in cursul urmaririi penale ori care vizeaza institutii ale statului (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ori alte institutii ori autoritati) precum si in ceea ce priveste tratamentul medical acordat persoanelor internate ce au suferit leziuni traumatice urmare a incendiului din Colectiv”, se arata in referatul procurorilor.

In acelasi timp, spitalele din Romania care au cheltuit cinci milioane de lei pentru tratarea si transportul ranitilor din incendiul de la clubul Colectiv,  cer despagubiri celor vinovati de tragedie si s-au constituit parti civile in dosar. In total, 13 unitati medicale au intervenit pentru salvarea victimelor, alaturi de Ministerul Apararii si Scoala Superioara de Aviatie, care i-a transportat in unitatile medicale de peste granita.Adauga un comentariu