Actualitate

Dosar exploziv finalizat de procurorii ieseni! Un medic a fost executat pentru ca ii trimitea pacienti sotiei sale!

Publicat: 08 iun. 2016
1

@ Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au finalizat ieri cel mai important dosar din acest an: l-au prins pe doctorul politistilor ca fura pacientii ca sa-i trimita sotiei sale @ Pentru a aduce mai multi bani in casa, seful Centrului Medical Judetean Iasi fura pacientii de la stat si ii trimitea la un cabinet individual al sotiei sale @ A fost trimis in judecata pentru conflict de interese

Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au finalizat un dosar foarte sensibil, care vizeaza faptele comise de Romulus Constantin Boronea, un medic de familie din Iasi. Acesta este medicul de familie al angajatilor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

De asemenea, Boronea este seful Centrului Medical Judetean Iasi, o institutie medicala din cadrul ministerului mentionat. Procurorii sustin ca, din calitatea de sef al acestui Centru, Boronea ar fi facilitat sotiei sale inscrierea unui numar cat mai mare de pacienti pe un cabinet de Medicina Individuala. Practic, a transferat pacientii care erau inscrisi la Centru Medical Judetean Iasi catre sotia sa. Scopul era acela a obtine sume de bani cat mai mari de la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.). In acest context, Constantin Remulus Boronea a fost trimis in judecata, ieri, pentru doua infractiuni de conflict de interese in forma continuata.

Inculpatul Boronea Constantin Remulus, în perioada 01.01.2010 – 01.04.2014, în calitatea sa de sef al Centrului Medical Judetean Iasi, a luat decizia si întreprins numeroase demersuri pentru a-i asigura, la început, sotiei sale numarul minim de pacienti asigurati din punct de vedere medical la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., înscrisi pe lista sa de capitatie, iar ulterior a actionat cu staruinta în vederea cresterii capitatiei Cabinetului de Medicina Individuala „Boronea Domnita”, determinând astfel transferul la aceasta unitate medicala a unui numar de 297 asigurati MAI. În baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul a încheiat Protocolul privind decontarea contributiei personale din contravaloarea medicamentelor pentru asiguratii M.A.I., înregistrat cu nr. 4300552, între unitatea pe care o conducea si Cabinetul de Medicina Individuala „Boronea Domnita”. Toate aceste demersuri conjugate, fiind de natura a asigura un folos sotiei sale, realizeaza elementele constitutive ale infractiunii de conflict de interese, în forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 301 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

De asemenea, procurorii mai sustin ca Boronea a incheiat un contract de prestari servicii cu o farmacie, iar in urma acestui contract ar fi obtinut beneficii tot sotia medicului. „Inculpatului Boronea Constantin-Romulus, în calitatea sa de sef al Centrului Medical Judetean Iasi, la data de 01.07.2011 a încheiat Contractul de prestari servicii privind decontarea contributiei personale din contravaloarea medicamentelor pentru asiguratii M.A.I. nr. 366179-III, între Centrul Medical Judetean Iasi al M.A.I., în calitate de achizitor, si SC Belladonna Pharm SRL, în calitate de prestator, în conditii privilegiate pentru aceasta din urma, consecinta fiind dobândirea unui folos de catre sotia inculpatului, constând în folosinta unui spatiu apartinând societatii comerciale sus mentionate, aspect ce realizeaza elementele constitutive ale unei alte infractiuni de conflict de interese, fapta prev. si ped. de art. 301 din Codul penal”, au precizat anchetatorii.
Comentarii
  • Super….asta i si contribuția mea. Moare AV ul de ciuda. Bravo domn ” procuror” …la bulău cu golanii. L ați ținut in brațe 4 ani nenorociților pentru câteva aspirine.

  • Mai este alt coleg de-al lui la frontiera! Mai exact doctorul Martiniuc. Ar trebui sa fie amândoi colegi de celula! Combinatori imputiti!!!

Adauga un comentariu