Eveniment-Social

Dosar de coruptie ingropat de Curtea de Conturi

Publicat: 07 dec. 2011
1

@ Un control efectuat recent de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene a scos la iveala gravele nereguli de la Primaria Dobrovat @ Aceasta fusese controlata anterior de Curtea de Conturi, care nu a descoperit mare lucru

Doua institutii au verificat la un interval relativ scurt de timp Primaria Dobrovat. Prima, Curtea de Conturi, nu a gasit mare lucru. Asta in conditiile in care controlul Curtii de Conturi s-a facut si la solicitarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, care demarasera o ancheta in legatura cu fraudele savarsite acolo de primarul Catalin Martinus. Este vorba de plati nejustificate facute catre o firma de constructii, SC Ircons SA, care ii apartine lui Costel Irimia, prieten de-al primarului. Este aceeasi firma care a obtinut contractul pentru a ridica sediul Primariei Mironeasa. De asemenea, procurorii mai stiau faptul ca multe din lucrarile de constructii au fost realizate si de una din firmele primarului si, de aceea, se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Recent, Primaria Dobrovat a fost verificata si de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene, care, spre deosebire de inspectorii Curtii de Conturi, a gasit abuzurile si neregulile savarsite de primarul Catalin Martinus si contabila Gherghina Radu. Ceea ce a descoperit Directia de Finante a confirmat banuielile procurorilor. „Noi am gasit grave nereguli la aceasta primarie. Raportul de control il vom inainta procurorilor. Nu stim de ce Curtea de Conturi nu a reusit sa scoata la lumina respectivele abuzuri. Ar trebui sa intrebati la Curtea de Conturi”, a declarat Corneliu Durdureanu, seful Directiei de Finante.

Potrivit unei rezolutii formulate de procurori privind fraudele descrise mai sus, primarul Catalin Martinus este cercetat pentru savarsirea mai multor infractiuni. „Se impune a fi continuata cercetarea penala fata de numitul Martinus Catalin-Iulian sub aspectul savarsirii infractiunilor «abuzul in serviciu contra intereselor publice» prevazut de articolul 248 Cod penal cu referire la articolul 13 din Legea 78/2000 cu modificarile si completarile ulterioare”, «abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor» prevazut de articolul 246 Cod penal, «falsul in inscrisuri sub semnatura privata» prevazut de articolul 209 Cod penal, cat si a celor care se vor dovedi ca savarsite de catre organul de urmarire penala”, se arata in ordonanta mentionata.




Comentarii
  • De aici se desprinde o singura concluzie: in cine poti avea incredere? Oare de ce primii nu au gasit nimic ? Ghici, ghicitoarea mea!

Adauga un comentariu