Actualitate

Dosar bomba finalizat ieri de procurorii de la DNA Iasi! Primarul, viceprimarul si seful Politiei au fost executati pentru coruptie!

Publicat: 28 apr. 2016
1

@ Au sperat pana in ultima clipa sa nu fie trimisi in judecata, insa, ieri, procurorii anticoruptie i-au dat pe mana judecatorilor @ Desi faptele sunt marunte, unele chiar gainarii, este un exemplu concret ca DNA ii are in vizor nu doar pe cei care iau spagi de milioane de euro, ci si pe functionarii din comunitatile mici @ Intreaga administratie publica locala de la Harlau a fost decapitata @ Seful Politiei Harlau a fost schimbat ieri din functie si inlocuit cu Mihai Mihaila

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) au decis trimiterea in judecata a zece persoane care ar fi fost implicate in comiterea unor fapte de coruptie. Este vorba de dosarul care priveste faptele comise de reprezentantii administratiei publice din Harlau: primarul, viceprimarul, seful Ocolului Silvic si seful Politiei. Lista este deschisa de Ioan Amariei, seful Ocolului Silvic Harlau, acuzat de comiterea urmatoarelor infractiuni: luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals intelectual.

Primarul Constantin Cernescu este acuzat de abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. Florin Tapusa, viceprimarul orasului Harlau, este acuzat de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu. Victima colaterala in razboiul de combatere a coruptiei a cazut si Mihai Vatavu, soferul personal al sefului de ocol silvic.

Acesta va fi judecat pentru instigare la abuz in serviciu. Pentru toti cei mentionati s-a instituit masura controlului judiciar. Pentru ca se afla in legaturi foarte stranse cu cei mentionati mai sus, nici comisarul sef Dumitru Simionescu, seful Politiei Harlau, nu a scapat de trimiterea in judecata in acest dosar. Acesta va trebui sa raspunda in fata judecatorilor pentru infractiunea de abuz in serviciu. Pe lista celor pentru care procurorii cer condamnarea se mai afla urmatoarele persoane: Pavel Dulgheru, consilier la Garda Forestiera, Dumitru Marian, Vasile Liviu Gheorghiteanu, Constantin Curca si Carmen Amelia Sava.

Seful politiei a primit material lemnos

Tot acest dosar a fost declansat de denuntul depus de un om de afaceri impotriva lui Ioan Amariei. Denuntatorul a sustinut ca i-a oferit sefului Ocolului Silvic trei usi de garaj in valoare de 7.000 lei, care au fost montate la o anexa a ocolului. De asemenea, Amariei nu ar fi vrut sa-i achite suma de 7.000 lei, care reprezenta contravaloarea unor lucrari pe care denuntatorul le-a efectuat la acasa lui Amariei. Aceste lucruri s-au intamplat in perioada iunie/august 2014.

„Aceste foloase au fost obtinute de inculpat fie amenintându-l pe omul de afaceri ca societatea sa nu va mai fi propusa pentru alte contracte de lucrari pe raza Ocolului Silvic Harlau, fie ca urmare a promisiunilor ca va face demersurile necesare la Directia Silvica Iasi, pentru ca o lucrare sa fie atribuita firmei administrate de martorul denuntator. În luna august 2014, inculpatul Amariei Ioan i-a pretins martorului denuntator 10.000 de lei din suma pe care acesta din urma urma sa o obtina din contractul respectiv”, au precizat ieri procurorii.

„În perioada septembrie 2014 – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeasi calitate, si-a încalcat atributiile de serviciu, în sensul ca a dispus si a determinat mai multe persoane, printre care si pe inculpatul Cojocaru Constantin, sa elibereze diferite cantitati de material lemnos fara întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o valoare inferioara. Beneficiari ai materialului lemnos dobândit în conditiile de mai sus au fost printre altii si inculpatii Cernescu Constantin si Simionescu Dumitru, care l-au instigat pe seful Ocolului Silvic Harlau sa actioneze în maniera aratata”, au completat procurorii. Acestia mai sustin ca Amariei a fost ajutat de soferul sau Mihai Vatavu, sa transporte material lemnos care nu a fost trecut in evidentele Ocolului.

Toti au bunurile sub sechestru

Pe data de 11 august 2015, Ioan Amariei impreuna cu Pavel Dulgheru, consilier la Garda Forestiera, au prins un barbat care transporta in mod ilegal material lemnos. Acel material lemnos trebuia confiscat, insa cei doi l-au iertat. Din aceasta fapta ar fi iesit un prejudiciu de 15.228 lei in dauna Directiei Silvice. „La data de 17 decembrie 2015, inculpatul Cernescu Constantin, în calitate de Primar al Orasului Harlau, a dispus si l-a determinat pe inculpatul Marian Dumitru sa întocmeasca un proces verbal de receptie în care sa consemneze faptul ca lucrarea „Extindere retea alimentare cu apa si bransamente în Parcovaci zona Anisoara Smit si Pod Hrisculeni” era finalizata, aspect nereal, în realitate aceasta nefiind edificata în totalitate. Ulterior, inculpatii Marian Dumitru, Gheorghiteanu Liviu Vasile, Curca Constantin si Sava Carmen Amelia, în calitate de membri ai comisiei de receptie, au întocmit documentul respectiv cu mentiunile de mai sus, creând astfel o paguba Primariei Harlau în cuantum de 2433.43 lei, ce reprezinta cuantumul lucrarilor nefinalizate, dar achitate de catre unitatea administrativ teritoriala”, au completat anchetatorii. In rechizitoriu se arata ca viceprimarul Florin Tapusa s-a implicat in negocierea si incheierea unor contracte in numele a doua societati comerciale, desi nu avea voie sa efectueze astfel de operatiuni. De asemenea, viceprimarul ar fi platit oameni din banii primariei pentru a-i rezolva problemele personale si ar fi permis unui sofer sa tranziteze un drum pentru care trebuia sa plateasca o taxa de 250 lei si nu a facut-o. Toti acuzatii au bunurile sub sechestru. Comisarul sef Dumitru Simionescu a fost schimbat din functie in cursul zilei de ieri si inlocuit cu Mihai Mihaila.
Comentarii
  • Bravo DNA. Sa ai parte Simionescule de un paste asa cum l-ai facut si altora. Domnule incoruptibil cu actiuni la comanda. Si cind ma gindesc cum te-au scos procurorii si prietenii tai de la politie, cind tu cu de astea te ocupai de fapt. Nelegiuitule, coruptule, hotule. Dumnezeu exista, DNA exista. Acum nu mai chemi presa sa te vada cit de meserias esti? NU mai stai 7 ore ca sa vina presa? Puscariabilule care esti.

  • Nu inteleg de ce nu ati dat nici o masura restrictiva? A cooperat? A dat in git? A sifonat? Da pe negriciosul ala din polita Hirlau care statea umbra dupa el nu l-ati gasit cu nimic?

  • Oare numai asta sa fie ? Domnul si Simionescu …stiu 🙂 Cred ca toti acesti domni au un prieten comun care …da din casa ; se intampla si la case mai mari .

Adauga un comentariu