Eveniment-Social

Donatie de 15.000 de euro la Spitalul Sf. Maria din Iasi. Gestul a fost facut de tatal unei fetite tratate la unitatea medicala

Publicat: 05 iun. 2016

Sectia de Reanimare din cadrul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi a primit o donatie semnificativa pentru copiii care au nevoie de tratament de terapie intensiva. Gestul a fost facut de Ionut, un tanar afacerist din Iasi, in semn de multumire pentru modul cum a fost tratata fetita acestuia in sectia respectiva.

Omul de afaceri a donat cinci injectomate, in valoare de 15.000 de euro. Conducerea spitalului a fost impresionata de aceasta donatie, care a venit ca o gura de oxigen pentru unitatea medicala. Acesta a donat Spitalului Sf. Maria din Iasi cinci injectomate, un sistem modern pentru administrarea intravenoasa a medicatiei. Aceste dispozitive sunt folosite pentru copiii din sectiile de anestezie si terapie intensiva, oncologie, terapie acuti.

„Este un gest extraordinar. Tatal unei fetite care a fost internata si tratata la sectia de terapie acuti a dorit sa ne multumeasca printr-o donatie. Parintele a fost multumit de cum a fost ingrijita fetita pe perioada spitalizarii si a donat sectiei cinci injectomate. Inainte de a face aceasta donatie, tatal fetitei a avut o discutie cu medicul Florian Cristogel, pentru a vedea care sunt necesitatile. Noi avem un numar insuficient de injectomate. Exista un numar limitat. Sunt scumpe si noi avem in planul de achizitii si cumpararea mai multor injectomate. Este vorba de un dispozitiv modern injectabil computerizat, pentru administrarea concomitenta a mai multor medicamente intravenos. Medicul programeaza tratamentul pe un calculator si acest sistem injectabil transmite la intervalul de timp stabilit medicamentul respectiv. Nu trebuie sa mai vina asistenta medicala sa administreze tratamentul. Multumim si pe aceasta cale acestui parinte care a facut spitalului o donatie semnificativa”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului Sf. Maria din Iasi.

O donatie in valoare de 15.000 de euro din partea unei persoane fizice nu a fost facuta niciodata Spitalului de copii din Iasi, cea mai mare unitate spitaliceasca de profil din Moldova. Poate ca gestul lui Ionut, un tanar afacerist din Iasi, ar trebui urmat de toti oamenii cu bani, care din putinul lor pot contribui la dezvoltarea sistemului medical iesean.
Comentarii
  • Bravo domnule Ionut,! Aceste injectomate sunt foarte importante pentru tratamentele oncologice unde citostaticul trebuie sa curga pe venele micutilor in ,,picaturi /secunda”.
    Niciodata nu se puteau regla perfuzoarele cu atata exactitate.
    Inca o data BRAVO si MULTUMESC si eu in calitate de parinte pentru gestul d-voastra.

  • „Nu trebuie sa mai vina asistenta sa administreze medicamentul”….nu….ii pune injectomatul si asistenta poate sa isi de-a demisia….doctorul schimba seringa….el supravegheaza pacientul daca face reactii alergice la medicament. Injectomatul si doctorul fac toata treaba.

    • Carcotasilor….railor….a facut si omul ala o fapta buna si deja noi(omul,cetateanul),incepem si carcotam…nu da nimenea pe nimeni afara este un aparat cateodata viata depinde de el

Adauga un comentariu